MC12 genleri üzerine kurulan Maserati GT2 tanıtıldı

30 Haziran 2023 15:56

Otomobil dünyası bu aralar oldukça yoğun. Bugün karşımızda direkt olarak MC12 genleri üzerine kurulan Maserati GT2 bulunuyor.

“Spa 24 Saat” yarışı kapsamında Belçika merkezli olarak lanse edilen Maserati GT2, sadece piste özel hazırlanan yani normal yola uygun olmayan bir araç konumunda bulunmuyor. Aracın normal versiyonunu hazırlanan gibi bir planı olup olmadığı bilinmeyen büyük üreticilerden Maserati, piste odaklandığı için aracında konfordan çok performansa odaklanıyor. Yarış dünyasına uzak kalan ancak bunu değiştirmek isteyen, bu bağlamda da karşımıza çıkardığı bu araçla GT2 yarışlarına katılmak istediğini açıklayan üretici, aracın kalbine kendi geliştirdiği Nettuno V6 motoru yerleştiriyor. MC20’de de kullanılan ile aynı olduğu aktarılan bu 3.0 litre motor, çift turbo desteğiyle 621 beygir güç ve 730 Nm tork üretiyor. Bu gücü sıralı altı vites ve yarışa uygun debriyaja sahip bir şanzıman sistemiyle yola aktaran model, yeni geliştirilmiş yarış tipi egzoz sistemi ile yüksek bir işitsel performans ortaya koyuyor. Tek bijonlu 18 inç jantlar üzerinde yol alan Maserati GT2, içerisinde sürpriz olmayacağı tamamen yarış odaklı bir yaşam alanı taşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hızlı ve yarış anında net ayarlar için çok sayıda fiziksel buton taşıyan kokpitte, özellikle yeşil rengin hakimiyeti dikkatlerden kaçmıyor. Yüksek gücü yarışa özel aerodinamik parçalar ile harmanlayan araçta, elbette yol araçlarından çok daha farklı, üst üste yüksek performanslı turlara dayanacak frenler bulunuyor. Tek kişilik Maserati GT2 için şimdilik açıklanmış bir fiyat bulunmuyor. Ancak aracın takımlar yanında ultra zengin kişiler tarafından satın alınabileceği açıklanıyor.

Maserati GT2 yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş