Matrix teklifini reddeden Will Smith’i Neo’ya dönüştüren video [İzle]

04 Ekim 2019 17:00

Will Smith 1999’da Matrix filmi için Neo rolünü reddetmiş ve rolü Keanu Reeves canlandırmıştı. Peki aktör rolü kabul etseydi nasıl görünürdü dersiniz? Hazırlanan Deepfake videosu aktörü filme dahil ediyor.

Pek çok dikkat çekici ve korkutucu örneğine rastladığımız Deepfake videolarının en yenisi merkezine Matrix filmini oturtuyor ve başrole Will Smith geçiyor. “Neden Will Smith?” diye düşünecek olanlar için öncelikle kısaca Smith’in Matrix’le olan geçmişinden bahsedelim. 1999 yılında hayatımıza giren film Neo rolünde başrole Keanu Reeves’i oturtarak büyük bir başarı elde etmişti. Ancak Wachowski kardeşlerin o dönemki ilk tercihi Keanu Reeves değildi. Man in Black filminden sonra Wachowski kardeşler Smith’le Neo rolü için görüşmüş. Ancak Smith, Wachowski’lerin filmini fazla “çılgın” bulmuş. Matrix’in yerine Wild Wild West’i çeken Smith “Bununla gurur duymuyorum.” diyerek kaçırdığı fırsatın ne kadar farkında olduğunu da anlatıyor. Neyse ki Deepfake teknolojisi Smith’e filmde nasıl olabileceğini gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Matrix için başrole Will Smith’i getiren Deepfake

Sham00K isimli YouTuber tarafından paylaşılan videoyu Smith Instagram hesabından da takipçileriyle buluşturdu. Yaklaşık 3 dakikalık video, Keanu Reeves yerine Smith’i izleseydik neler olabileceğini gösteriyor.

Üçleme olarak planlanan seri ise dördüncü filmine kavuşmak üzere. Reeves de Neo rolüne geri dönecek. Matrix 4 için detaylar hala gizemini koruyor. Kim bilir belki Smith dördüncü filmde yer alarak yıllar önce yaptığı bu hatayı düzeltebilir. Neo değil belki ama aktörü başka bir rolde görebiliriz. Deepfake videosunu haberin üzerinden izleyebilirsiniz.

Paylaş