Merakla beklenen Ford Bronco için heyecan yaratan ipucu

25 Haziran 2019 22:00

Kendisiyle ilgili süreci hala ipucu ve sızıntılar üzerinden yürüttüğümüz Ford Bronco, bu kez motor seçenekleriyle ilgili parçayla gündemde.

Yeni jenerasyonu ile kademeli olarak gündeme gelen Ford Bronco için resmi kaynakların sessizlik süreci devam ediyor. Oldukça gizli şekilde yürütülen geliştirme ve test aşamaları arasında geçtiğimiz mayıs ayında açıklama yapan Ford CEO’su Jim Hackett’tan, hibrit motor seçeneğinin sunulacağına dair önemli bir haberi alma fırsatına erişmiştik. Tasarım konusu hala belirsizliğini koruyan Bronco bugün itibarıyla Amerikan basınında önemli bir detayla gündeme geldi. Off-Road.com isimli bir kaynak tarafından servis edilen bu detay, bu önemli modelin Avrupa pazarı için de tercih edilebilir noktada olacağına işaret ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ford Bronco kompakt motor seçeneğiyle gelebilir

Haberin detaylarına baktığımızda Kanada merkezli bir lastik mağazasının merkezde olduğunu görebiliyoruz. Bu markanın sisteminde Bronco için 2,3 litrelik EcoBoost motor seçeneğinin tanımlandığı karşımıza çıkıyor. Aslında bu gelişme bazılarımız için çok şaşırtıcı bir durum sayılmaz. Yeni jenerasyon Ranger ile altyapı kardeşi olduğunu bildiğimiz model için bu planlamanın yapılması da mantık çerçevesindeki seçenekler arasındaydı. Henüz ipucu veya iddia olarak nitelendirebileceğimiz bu detayın gerçeğe dönüştüğünü görürsek, 270 beygir güç ve 420 Nm tork değerlerinin Bronco için de telaffuz edileceğini söyleyebiliriz. Bu yılın sonuna doğru daha net detayları üzerinden değerlendirmeyi beklediğimiz bu dönüşümün, 2020 içerisinde resmiyete kavuşması muhtemel görünüyor.

İlginizi çekebilir

2020 Ford Escape

Paylaş