Merakla beklenen iOS 13’ün tanıtım tarihi belli oldu

15 Mart 2019 11:30

25 Mart’ta gerçekleştireceği etkinliğin tarihini kısa bir süre önce duyuran Apple, şimdi de her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC 2019)’un tarihini nihayet açıkladı. iOS 13 için geri sayım başladı.

Apple’ın Dünya Geliştiriciler Konferası’nda daha önceki yıllarda olduğu gibi yeni işletim sistemlerini tanıtması bekleniyor. iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 ve tvOS 13 hakkındaki tüm yenilikler 3-7 Haziran tarihler arasında San Jose’deki McEnery Convention Center’da gerçekleşecek. WWDC internet sayfası üzerinden satın alabilen biletlerin fiyatı ise 1.599 dolar. Etkinliğe katılacak isimlerin kura ile belirleneceği de belirtelim.

Apple’dan konu hakkında açıklama

Apple Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Phil Schiller, gerçekleştirecekleri etkinlikle ilgili “Geliştiricilerimiz, uygulamalarla tüm dünya için akıllara durgunluk veren yeni nesil deneyimler yaratma konusunda son derece tutkulu. Onlarla bir araya gelerek bizi bekleyen gelişmeleri paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iOS 13’te beklenen yenilikler neler?

Yeni gelen bilgilere göre iOS 13, karanlık moda destek verecek. Karanlık mod sayesinde iPhone’ların bambaşka bir arayüz deneyimi sunacağa benziyor. Geçtiğimiz yıl macOS Mojave işletim sistemine karanlık mod desteğini getiren Apple’ın bu özelliği iOS 13 için de getirmesi bekleniyor. iPad için yeni bir ana ekranın geleceği ve CarPlay’de yapılacak bazı iyileştirmelerin de olduğu ifade ediliyor. iOS 13’ün uygulamalar için yeni bir sekmeli arayüz ve daha iyi dosya yönetim işlevlerine de sahip olacağı dile getiriliyor. iOS 13 ile birlikte video servisinin tanıtılma ihtimali de kuvvetle muhtemel.

İlginizi Çekebilir

iPhone Xs ile çekilmiş kısa film

Paylaş