Mercedes-Benz, büyük bir küresel şarj ağı kuracak

07 Ocak 2023 12:10

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Almanya merkezli Mercedes-Benz, CES 2023’te önemli bir haberi paylaştı.

CES 2023 kapsamında sadece Sony, Honda, BMW ve Volkswagen gibi isimler otomobil odaklı duyurularda bulunmadı. Fuarda Mercedes-Benz de yer alıyordu ve dev üretici elektrikli otomobil modelleri için büyük bir küresel şarj ağı kuracağını duyurdu. Kurulumu ilk olarak Kuzey Amerika merkezli başlayacak bu şarj ağında 10 binden fazla şarj cihazına yer verilecek. Avrupa, Çin ve diğer birçok ülkede bulunabilecek bu şarj istasyonları, ABD özelinde MN8 Energy ve Chargepoint desteğiyle hayat bulacak. Mercedes, şarj istasyonlarının büyük kasaba ve şehirlerde, büyük perakende satış yerlerine ve şirketin kendi bayilerine yakın yerlere konumlandırılacağını söylüyor.

Sadece Mercedes değil diğer markaların elektrikli araçlarına da açık olacak istasyonlarda, 350 kW’a kadar yüksek hızlı şarj elde edilebilecek. Güneş panelleriyle donatılacak istasyonlarda, şarj için ön rezervasyon sistemi de olacak. Bu istasyonların kurulumu ise maalesef çabuk olmayacak, firma Kuzey Amerika’da dahi 2.500 istasyona ancak 2027 yılında ulaşacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mercedes-Benz bundan önce 2050 yılı için kendi araçları özelinde kazasız bir sürüş ve sıfır ölüm hedefi duyurması ile ses getirmişti. Bu hedefi “Vision Zero” altında karşımıza çıkaran firma, sadece çok uzak geleceği değiştirmek istemiyor. Dev üretici 2030 yılında da otomobil kazalarındaki yaralanma ve ölüm durumlarını ciddi şekilde azaltmak istiyor.

Peki Mercedes-Benz bu hedeflerine nasıl ulaşacak? Bunun arkasında temel olarak sürekli olarak daha gelişmiş hale gelen otonom sürüş sistemlerini daha aktif olarak kullanmak yer alıyor. Günümüzde trafik kazalarının büyük bölümü insan kaynaklı hatalardan oluşuyor. Bunu önlemek için insanları modifiye etmek mümkün değil. Ancak gelişen sürüş yardım sistemleri ile araçlar bizim hatalarımızı tamamen ortadan kaldırır hale gelebilir.

Mercedes-Benz planları yanında bu da ilginizi çekebilir: Uçan otomobil modellerinin öncüsü

Paylaş