Mercedes-Benz online sipariş sistemi hakkında ilginç iddia

21 Haziran 2023 11:18

15 Mayıs itibarıyla resmi olarak devreye alınan Mercedes-Benz online sipariş sistemi hakkında ilginç bir “iddia” gündemde yer alıyor.

Mercedes’in küresel çapta devreye almaya başladığı yeni satış modelinin Türkiye süreci geçtiğimiz ay resmi olarak başladı. Mayıs ayının ilk günlerinde düzenlenen etkinlik kapsamında detayları duyurulan sistemle birlikte, bayiler birer acenteye dönüşerek yola devam ediyor. Beraberinde internet satışını getiren yeni modelin en önemli avantajlarından bir tanesi, dijital platform üzerinden anlık Türkiye geneli model stoklarına şeffaf şekilde ulaşılabilecek olması. Tüm ara işlemlerin ardından kullanıcılar, aracı teslim almak istediği acenteyi da ülke çapında seçebiliyor. Binek tarafta dünyanın farklı bölgelerinde gördüğümüz yeni satış yaklaşımı, ticari araç tarafında ise ilk kez Türkiye’de uygulanacak olması sebebiyle dikkat çekiyor. Bayilerin acenteye dönüştüğü bu dinamiklerde kullanıcılar dilerlerse acentelere gidip siparişlerini ve kapora ödemelerini fiziksel olarak da yapabilecek. Yurt dışında gördüğümüz online konfügratör ve sipariş deneyimi de yeni sistemle birlikte artık kullanıcıları bekliyor, ancak bu süreç şu an tam olarak istenildiği gibi gitmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci kısa süre önce Twitter’da “Mercedes’in teslimat tarihi vererek online sipariş alma uygulaması temmuz ortasına kalmış. Yapılan açıklamaya göre; online satış platformunda bekledikleri sistemsel iyileştirmeler varmış ve bunu temmuz ortası halletmeyi umuyorlarmış.” açıklamasını yaptı. Bu açıklamaya gelen bir cevap ise hem beklenmedik hem de çok ilginç oldu. Bir kişi süreç için, “Hata falan yok. Galerici ve diğer karaborsacılar parayı bastırıp yazılım yaptırdılar hep birlikte. Kredi kartı ve sair tüm veriler programa kaydediliyor. Program sistemi sürekli tarayıp araç düştüğü an otomatik satın alıyor. Mercedes uygulama başladığından beri bunu engellemekle uğraşıyor. Başaramadı. Mecburen ertelediler.” dedi. Elbette bu açıklamayı bir “iddia” olarak değerlendirmek gerekiyor ancak durum gerçekten doğruysa oldukça ilginç görünüyor.

Mercedes-Benz gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş