Meta çalışanlarına belirli konularda konuşma yasağı geldi

27 Aralık 2022 12:12

Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın çatı şirketi olan Meta, çalışanlarına belirli konularda konuşma yasağı getirdi.

Mark Zuckerberg’in başında kalmayı sürdürdüğü Meta, geçtiğimiz günlerde şirket içerisindeki bir kuralda güncellemeye gitti. Bu güncelleme sonrasında da şirket, geçmişte “bölücü” etkiler yaratan konuların iş yerinde çalışanlar tarafından konuşulmasına artık izin verilmeyeceğini söyledi. Yeni kural kapsamında şirketin çalışanları artık kürtaj, aşıların etkinliği ve silah haklarının yanı sıra sivil / toplumsal hareketler ile seçimler de dahil olmak üzere siyasi konular hakkında konuşamayacak.

Meta’nın insan kaynakları müdürü Lori Goler, bu konuda yaptığı açıklamada “Bunu şirket içi tartışmaların saygılı ve üretkenliğimize katkı sağlayacak şekilde kalmasını sağlamak yanında odaklanmamıza yardımcı olması için yapıyoruz” dedi ve ekledi: “Bu karar artık işyerinde her türlü görüşe izin vermeyeceğimiz anlamına geliyor. Ancak bunun, şirket içi topluluğumuzun uzun vadeli sağlığı için yapılması gereken en doğru şey olduğunu düşünüyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Meta kısa süre öne çok önemli bir çalışanını kaybetti. Doom, Quake ve özellikle sanal gerçeklik konusundaki çalışmalarıyla oyun ve teknoloji dünyasında sayılan birisi olan John Carmack, şirketten istifa etti. Meta’da 2019’dan bu yana danışmanlık görevinde bulunan Carmack, 2013 yılında Oculus’a CTO olarak katıldı ve şirket (O zaman Facebook) 2014 yılında Oculus’u satın aldığında Meta’ya geçiş yaptı.

2019’da şirketteki rolünü azaltarak Oculus’un CTO’luğundan istifa eden Carmack, o zamanda bu yana yukarıda da dediğimiz gibi teknoloji odaklı bir danışman olarak görev yapıyordu. Peki John Carmack neden Meta gibi dev bir teknoloji şirketinden ayrılıyor? O konuda ortaya çıkan dikkat çekici detaylara direkt olarak buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Meta gelişmesi yanında bu ilginizi çekebilir: Tam 2 bin beygirlik Ford Pro Electric SuperVan

Paylaş