Meta, Messenger için de “notlar” özelliği sunmaya başladı

17 Kasım 2023 09:30

Birden fazla sosyal medya platformunun başındaki çatı şirket Meta, Messenger için de “notlar” özelliği sunmaya başladı.

Instagram ve WhatsApp sonrasında artık Messenger içerisinde de bir “notlar” altyapısı yer alıyor, bu konuda firma kendisi şunları aktarıyor: “Arkadaşlarınızla ve Messenger’daki kişilerinizle güncelleme paylaşmak üzere bir not oluşturabilirsiniz. Notunuz, paylaştığınız andan itibaren 24 saat boyunca Sohbetler listenizin başında, profil resminizin yanında görünecektir. Süresi dolduktan sonra notunuz artık Messenger’da görünmez. Başkalarının notlarına dokunarak ve cevap yazarak onlara yanıt verebilirsiniz. Yanıtlar, Messenger’daki diğer kişi ile aranızda olan sohbette gönderilecektir.” Messenger’da bir not oluşturulması ve silinmesi konusunda verilen bilgiler ise burada yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce öğrendiğimiz kadarıyla Messenger için uçtan uca şifreleme yakında servis genelinde standart yani sürekli açık hale gelecek. Uçtan uca şifrelemeyi şu an halen milyonlarca kullanıcısı olan anlık mesajlaşma servisi için parça parça ve opsiyonel olarak sunan şirket, süreci yerleşik olarak açık ve standart hale getirerek güvenliği hatırı sayılır oranda artıracak.

Uçtan uca şifreleme, eğer bilmiyorsanız direkt olarak iki uç arasındaki yolculuğu şifreliyor, bu sayede görüşmeler aktarım sürecinde başkalarının eline geçemiyor. Bu konuda yıllar önce bir açıklama yapan Facebook, “Uçtan uca şifreleme altyapısını hemen standart hale getirmek, platformun çok büyük olması nedeniyle kolay değil” demişti. Bu açıdan ciddi şekilde zaman alan süreç, aktif edildiği zaman herkes için iyi olacak. Meta çatısı altında yer alan en büyük anlık mesajlaşma servisi WhatsApp ise uçtan uca şifrelemeyi uzun zamandır standart olarak sunuyor.

Messenger yenilikleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici Porsche Müzesi içinde drone ile bir tur atın

Paylaş