Meta’nın Twitter rakibi uygulaması için arayüz böyle olacak

19 Mayıs 2023 20:57

Instagram, WhatsApp ve Facebook’un çatı şirketi konumunda bulunan Meta’nın Twitter rakibi uygulaması için ilk görsel geldi.

Biliyorsunuz Meta çatısı altında şu an üç farklı ana sosyal medya platformu bulunuyor. Bunlar yukarıda da belirttiğimiz gibi WhatsApp, Facebook ve Instagram. Şimdi ise bir Twitter rakibi yolda bulunuyor. Uzun zamandır gündemde olan metin temelli bu Twitter alternatifi uygulama, yapılan sızıntıya göre şu an için yukarıda görebileceğiniz kullanıcı arayüzünü taşıyor. Instagram bağlantılı bu uygulama, bu açıdan Instagram’ı oldukça andırıyor ve Instagram’ın simgelerini dahi taşıyor. Genel olarak çok sade görünen uygulama, odak noktası metin olmasına rağmen fotoğraf paylaşımına da destek veriyor. Daha önce de gündeme gelen bu dikkat çekici uygulama, Matt Navarra’ya göre resmi olarak önümüzdeki yaz aylarında kullanıma sunulacak. Uygulama kodlarını araştırarak henüz çıkmamış birçok yeni özelliği ortaya çıkaran Alessandro Paluzzi tarafından bulduğu kadarıyla Barcelona yanında P92 kod adının da kullanıldığı bu uygulamadaki içerikler, maksimum 500 karakter uzunluğunda olacak, toplu bir paylaşım akışındaysa maksimum 100 farklı post bulunabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yine Matt Navarra’ya göre uygulamanın Instagram içerisine entegre edilmesi de masada olan planlar arasında yer alıyor. Bu konuda Facebook / Messenger benzeri bir çiftli kullanım hedefleyen Meta, kişilerin Instagram takipçilerini yeni uygulamaya yönlendirmesini kolaylaştıracak bir altyapı kuruyor. Bu daha önce de söylediğimiz gibi çok mantıklı bir durum çünkü Meta için Twitter rakibi bir uygulama yapmak çok kolay. Sorun bu uygulamayı kullanır kılmak ve bu konuda firmaya kurulacak zahmetsiz bir Instagram bağlantısı büyük kolaylık sağlayabilir. Şu an yüksek takipçiye ve etkiye sahip influencer’lar ile bazı ünlü isimlerle yeni uygulamayı halka açılmadan önce denemeleri için görüşmeler gerçekleştiren Meta, Elon Musk sonrasında geriye düşen ancak net bir alternatif olmadığı için çok kullanılmaya devam edilen Twitter karşısında iddialı olmak istiyor.

Instagram ve Twitter iddiaları yanında bu da ilginizi çekebilir: Hızlı yürümeniz için tasarlanan ilginç ürün: Moonwalkers

Paylaş