Microsoft başkanı yapay zeka hakkında önemli açıklamalar yaptı

29 Ağustos 2023 17:11

Microsoft şirketinin en önemli isimlerinden Brad Smith, “Yapay zekanın silah haline getirilmesini önlemek için insan kontrolü şart” dedi.

Brad Smith, yapay zekaya son dönemde belki de en çok önem veren şirketin başında olarak, bu alandaki geleceği iyi ya da kötü anlamda en iyi gören isimlerden. Kısa süre önce CNBC ile özel bir röportaj gerçekleştiren Microsoft başkanı, yapay zekanın diğer tüm teknolojiler gibi hem bir araç hem de bir silah olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Bu nedenle yapay zeka özelinde işleri yavaşlatmak ya da kapatmak için her zaman insan kontrolüne ihtiyacımız olduğunu söyleyen Smith, bu konuda elbette yalnız değil. Çok sayıda teknoloji lideri, üretken yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT’nin popülerlik kazanmasının ardından yapay zekanın riskleri konusunda uyarıda bulunmaya başladı. Örneğin Google CEO’su Sundar Pichai, yapay zeka konusundaki endişelerin kendisini geceleri uyanık tuttuğunu ve teknolojinin yanlış kullanılması halinde “çok zararlı” olabileceğini söylemişti. Pichai buna ek olarak nükleer silah kullanımını düzenlemek için imzalananlara benzer anlaşmaların, yapay zekâ için de küresel bir çerçeve kapsamında oluşturulması çağrısında da bulunmuştu. Yapay zeka iş dünyasının geleceği için de endişe oluşturuyor. Örneğin IBM şirketinin CEO’su Arvind Krishna Bloomberg News’a verdiği bir röportaj kapsamında, IBM’in önümüzdeki yıllarda yaklaşık 7.800 pozisyonu yapay zekâ ile değiştirmeyi düşündüğünü ve bu bağlamda işe alımları dondurma konusunda planlar içerisinde olduğunu söylemişti. Arvind Krishna, önümüzdeki beş yıl içerisinde müşteriye dönük olmayan pozisyonların yüzde 30’unun ortadan kaldırılabileceğini söylüyor ve bu korkutucu görünüyor.

Microsoft ve Brad Smith açıklamaları yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş