Microsoft, tüm kullanıcı hesapları için geçiş anahtarı sundu

02 Mayıs 2024 17:11

Yazılım devi Microsoft, tüm kullanıcı hesapları için güvenli bir giriş getiren geçiş anahtarı desteğini sunduklarını duyurdu.

Windows 11 için “23H2” adı altında 26 Eylül 2023 tarihinde indirmeye açılan büyük güncelleme, geniş çaplı geçiş anahtarları desteğini de getirmişti. Hesaplarda oturum açmak için yüzünüzü, parmak izinizi veya cihaz PIN’inizi kullanabileceğiniz şifresiz bir oturum açma deneyimi getiren sistemi Microsoft bugün tüm kullanıcı hesapları için aktif ettiğini de duyurdu. Buna ek olarak Microsoft hesap sahiplerinin artık Windows, Android ve iOS’ta geçiş anahtarları da oluşturabilir hale geldiği de aktarıldı. Peki Geçiş anahtarları tam olarak nedir? Bu konuda Microsoft kendisi şunları aktarıyor: Geçiş anahtarları, parolanızın yerini alır. Geçiş anahtarlarıyla yüzünüzü, parmak izinizi veya PIN’inizi kullanarak Microsoft kişisel, iş veya okul hesabınızda oturum açabilirsiniz. Bir geçiş anahtarıyla oturum açmak basit, hızlıdır ve kimlik avı saldırılarına karşı korunmanıza yardımcı olur. ” Sürece Microsoft gibi FIDO üzerinden destek veren teknoloji devi Apple ,se daha önce şunları aktarmıştı: “Parolaların yerine geçen geçiş anahtarları, web sitelerine ve uygulamalara hem daha rahat hem de daha güvenli bir şekilde parolasız giriş yapma deneyimi sağlamak üzere tasarlanmıştır. Parolaların aksine geçiş anahtarları, kimlik hırsızlığına karşı dayanıklı, her zaman güçlü ve paylaşılan gizli soru içermeyecek şekilde tasarlanmış standart tabanlı bir teknolojidir. Geçiş anahtarları; uygulamalar ve web siteleri için hesap kaydını basitleştirir, kullanımı kolaydır ve fiziksel açıdan yakın olan tüm Apple aygıtlarınızda ve hatta Apple markalı olmayan aygıtlarınızda da çalışır. Geçiş anahtarları biyometrik doğrulama için Touch ID ya da Face ID’yi; uçtan uca şifrelemeyle iPhone, iPad, Mac ve Apple TV arasında eşzamanlanma için de iCloud Anahtar Zinciri’ni kullanarak güvenli bir şekilde oturum açmayı kolaylaştırıyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Microsoft ve Geçiş Anahtarları desteği yanında detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş