Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını Windows 11’e geçirmek için çabalamaya devam ediyor

12 Nisan 2024 15:25

Yazılım devi Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını Windows 11’e geçirmek için çabalamaya devam ediyor.

Şirket Windows 10 kullanıcılarını Windows 11’e geçirmek için uğraşmaya devam ediyor ve bunun için Windows 10’da yukarıda gördüğünüz tam ekran bildirimlerini çıkarıyor. Bu bildirimde Windows 10’a desteğin kesileceği tarihin yaklaştığını söyleyen ancak sistemi 18 ay daha destekleyecek olan şirket, bu konuda tepki çekiyor çünkü çoğu kişi Windows 11’e geçmek için bir neden bulamıyor. Elbette artık her türlü güvenlik riskine karşı Windows 11’e geçilmesi gerekiyor ancak yine de kullanıcılar sıkboğaz edilmekten hiçbir zaman hoşlanmıyor. Microsoft bu konuda en son bir Bing adımıyla gündeme gelmişti. Microsoft bir süredir Windows 10 ve Windows 11’deki Chrome kullanıcılarının, tarayıcılarında varsayılan arama motoru olarak Google yerine Bing’i kullanması için yukarıdaki malware benzeri reklamları kullanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu yerleşik reklamlara “evet” denilirse sistem Chrome’un yerleşik arama motorunu otomatik olarak Bing’e çeviriyor, bu reklamlar sinir bozucu şekilde tam ekran oyunların ortasına dahi çıkabiliyor. Tahmin edebileceğiniz üzere bu kullanım çok tepki çekiyor (Hatta sizin de başınıza gelmiş olabilir) ve Microsoft’un tüm tepkilere rağmen buna bir süredir aktif olarak devam ettiği aktarılıyor.

Bu tercihiyle içerisinde GPT-4 temelli bir sohbet botu yer alıyor olmasına rağmen kullanıcıları Bing’den soğutan yazılım devi, bu bildirimleri sadece bir kere gösterdiğini belirtiyor ancak bunu birden fazla kez görenler de bulunuyor. Kendi servislerinin reklamını yapmak adına bazı başka iyi karşılanmayan adımları da olan Microsoft, geçtiğimiz yıl Edge tarayıcının tarama verilerinin ve sekmelerinin Chrome’dan izinsiz ve otomatik olarak içe aktarıldığı bir sorunu (Sorun denilmişti!) gündeme gelince güncelleme ile düzeltmek zorunda kalmıştı.

Windows 10 haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: DJI imzalı yeni drone modeli

Paylaş