Microsoft, Xbox One oyunlarına son noktayı koydu

17 Haziran 2023 10:03

Microsoft, yapılan resmi açıklama ile öğrendiğimiz kadarıyla artık eski jenerasyon Xbox One oyunlarına son noktayı koydu.

Bir noktada ileriye bakmak, geçmiş ile bağları koparmak gerekiyor. Tam olarak bunu yaptığını duyuran Microsoft, bundan sonra Xbox One için oyun yapmayacaklarını duyurdu. Bu duyuru direkt olarak Microsoft’un kendi stüdyolarını kapsıyor, diğer geliştiriciler için kapı elbette henüz kapatılmıyor. Microsoft, Xbox One donanımını ve önceki nesilde çalışan Minecraft gibi oyunları desteklemeye devam edeceklerini aktarıyor ancak artık oyun konusunda odaklarının Series X ve Series S konsolları olduğunu belirtiyor. Konusunu açılmışken merak edenler olabilir. Xbox Series X ve Xbox Series S için önümüzdeki dönemde performansı artıracak bir donanım güncellemesi gelecek mi? Bu konuda kısa süre önce resmi bir açıklama yapıldı. Xbox dünyasının başındaki isim Phil Spencer‘a göre çıkışları üzerinden ciddi zaman geçen Xbox Series X ve Series S için bir güncelleme gelmeyecek. Yani her iki konsol için de yakın zaman içerisinde daha güçlü donanımlara sahip versiyonlar pazara sunulmayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xbox One döneminde Xbox One S ve Xbox One X ile güncelleme yapan Microsoft, bunu “Series” döneminde gerçekleştirmeyecek gibi görünüyor. Bu konuda Spencer, “Şu anda aldığımız geri bildirim bu yönde değil. Şu anda elimizdeki donanıma oldukça bağlıyız.” açıklamasını yapıyor. Peki konsolların buna gerçekten ihtiyacı var mı? Aslında çıtayı yükseltmek en azından 2024 için mantıklı olabilir çünkü yeni nesil bazı oyunlar, yüksek grafik ayarları ile Xbox Series X’te dahi 4K 60 fps oyun deneyimi sunamıyor. Bu arada Microsoft kısa süre önce yeni bir konsol tanıttı ancak o tam olarak “yeni” değildi. Şimdiye kadar sadece beyaz renkte ve 512 GB SSD depolama alanı ile alınabilen 299 dolarlık Xbox Series S oyun konsolu, artık siyah renkte ve 1 TB SSD depolama alanıyla da elde edilebilecek. 349 dolar satış fiyatı açıklanan bu yeni versiyon, teknik olarak 512 GB’lık beyaz modelden herhangi fark taşımıyor.

Xbox One haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş