Microsoft’tan Apple kullanıcılarının dikkatini çekecek gelişme

26 Ocak 2019 14:00

Microsoft merakla beklenen Office paketini bugün Apple kullanıcıları için indirmeye sundu. Mac App Store üzerinden yayınlanan Office paketinde Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote ve OneDrive yer alıyor.

Bu uygulamaların kullanılabilmesi için kullanıcıların Office 365 abonesi olması gerekiyor. Uygulamalar, daha önce Microsoft’un kendi internet sayfası aracılığıyla Mac sahipleri tarafından kullanılabilen sürümlerle aynıdır, ancak şimdi Mac App Store’da düzgün bir şekilde paketlenmiştir. Bunun en büyük yararı Office’i güncellemek için genellikle kullanılan Microsoft’un ayrı Otomatik Güncelleme (MAU) aracı yerine, App Store aracılığıyla otomatik olarak güncellenmesidir.

Apple Microsoft’un Mac App Store’a eklenmesini memnuniyetle karşıladı. Apple’ın dünya çapındaki pazarlama başkan yardımcısı Phil Schiller, “Microsoft Office 365’i macOS Mojave’daki tüm yeni Mac App Store’a davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz”. “Apple ve Microsoft, Mac kullanıcılarına en başından beri büyük Office üretkenliği sağlamak için birlikte çalıştı. App Store’daki Office 365 ile artık Mac, iPad ve iPhone için Office 365’in en son ve en iyi sürümünü edinmek hiç olmadığı kadar kolay” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

App Store üzerinden yayınlanan Office’in fiyatı ne kadar?

Microsoft, bir aylık Office 365 deneme sürümü sunuyor. Bunun ardından, Office 365 Kişisel’i yılda 69,99 dolar (aylık 6,99 dolar) veya Office 365 Ev’i yılda 99,99 dolar (aylık 9,99 dolar) olarak seçmek gerekiyor. Office 365 Home, PC veya Mac’te altı kullanıcıya kadar Office uygulamalarını kapsıyor ve her iki abonelik, kullanıcı başına 1 TB ek OneDrive depolama alanı ve ayda 60 dakikalık Skype çağrılarıyla birlikte geliyor.

İlginizi çekebilir

Paylaş