Mobil uyumlu Fortnite, GeForce Now ile iOS ve Android dünyasında

13 Ocak 2022 19:38

Epic Games ile Apple / Google arasındaki savaş yüzünden iOS ve Android dışında kalan mobil uyumlu Fortnite, buralara GeForce Now üzerinden geliyor.

Bilmeyenler için tekrardan hatırlatalım. Epic Games geçtiğimiz yıl Fortnite oyununun iOS ve Android sürümlerine Apple ve Google‘ın yerleşik ödeme sistemlerine alternatif bir ödeme altyapısı ekledi. Epic Games bu alternatif altyapı ile hem Apple’ın hem de Google’ın market kurallarını ihlal etti. Bu yüzden de önce Apple, daha sonra da Google Fortnite’ı resmi uygulama marketlerden kaldırdı.

Fortnite halen App Store’a ya da Play Store’a resmi olarak gelmedi, yakında da gelecek gibi görünmüyor. Ancak popüler oyunun dokunmatik ekranlara uygun mobil sürümü, çok yakında tarayıcı üzerinden iPhone’lar, iPad’ler ve uygulama üzerinden diğer Android cihazlara geliyor.

Nvidia ve Epic Games ortaklığıyla GeForce Now içerisine mobile optimize şekilde giriş yapan oyun, şimdilik kapalı beta testlerinde yer alıyor. Ancak çok yakında oynaması tamamen ücretsiz (Oyun için alımlar ekstra olarak var) olan Fortnite’ın herkese açılması bekleniyor.

Bu arada Nvidia güzel bir haber daha veriyor. Firmanın açıklamasına göre GeForce Now servisine Fortnite dışında başka mobile özelleştirilmiş kontrollere sahip oyunlar da eklenecek. Günümüzde kişiler mobilde çok fazla oyun oynuyor ve bulut tabanlı GeForce Now ile yüksek grafikler telefonlarda mümkün hale geliyor.

İlginizi Çekebilir: Ferrari’nin nefes kesen otomobili ile tanışın

Paylaş