Mozilla CEO’su Mitchelle Baker görevi bırakıyor

08 Şubat 2024 19:41

Firefox tarayıcının ve fazlasının arkasındaki Mozilla şirketinin başındaki isim Mitchelle Baker bugün görevi bırakacağını duyurdu.

Aktarıldığı kadarıyla 2020’den bu yana Mozilla CEO’su olarak görev yapan Mitchelle Baker, görevi geçici CEO olarak hali hazırda yönetim kurulu üyesi olan Laura Chambers’e bırakıyor. Baker bu sürpriz adımla CEO’luğu bırakıyor ancak şirketten ayrılmıyor. Baker’ın bundan sonra icra kurulu başkanlığı görevini üstleneceği belirtiliyor. Mozilla, Chambers’ın yeni görevinde iki temel hedefe odaklanacağını söylüyor ve bunları, “şirketin vizyonu ile ürün stratejisini iyileştirmek ve inovasyon altyapısını iyileştirmek” olarak açıklıyor. Mozilla bundan önce ise güzel bir servis ile ses getirmişti. Kaçıranlar için Mozilla geçtiğimiz günlerde “Monitor Plus” adında yeni bir ücretli abonelik hizmetini karşımıza çıkardı. Yıllık abonelik kapsamında aylık 8,99 dolar ücreti bulunan bu yeni servis, söylendiği kadarıyla sosyal medya siteleri, uygulamalar ve tarayıcı izleyicileri gibi kaynaklardan toplanan kişisel verilerin satıldığı 190’dan fazla sitede bilgilerinizi tarıyor ve herhangi bir şey bulduğu zaman otomatik olarak kaldırmaya çalışıyor. Bu sızıntıları kişisel olarak takip etmenin imkansız olduğunu bildiğinden otomatik bir sistem kuran Mozilla, bu süreç için Onerep adlı bir şirketle ortaklık kurduklarını belirtiyor. Herkese hitap etmeyen ancak bazı kişilerin hayatını çok kolaylaştıracak sistem, kişilere satışa çıkan verilerinin manuel olarak sildirmesi için ek olarak yol da gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mozilla gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung Galaxy Z Fold4 ve Galaxy Z Flip4 böyle üretilip test ediliyor

Paylaş