MrBeast, X’e attığı YouTube videolarından elde ettiği geliri açıkladı

06 Nisan 2024 19:52

Son yılların en önemli içerik üreticilerinden MrBeast, gelir testi için X’e attığı YouTube videolarından elde ettiği toplam geliri açıkladı.

MrBeast, reklam gelirini merak ettiği test etmek amacıyla Elon Musk’ın X platformunda daha önce YouTube’a attığı bir videoyu paylaşmıştı. YouTube’da tam 265 milyon kez izlenen bu video hakkında, “X’teki bir videonun ne kadar reklam geliri elde edeceğini merak ediyorum, bu yüzden test etmek için bu videoyu yeniden yüklüyorum. Gelecek hafta reklam gelirlerini paylaşacağım.” diyen MrBeast, bu adımıyla Elon Musk’ı fazlasıyla memnun etmişti ve o videodan paylaştıktan kısa bir süre sonra tam 263 bin dolardan fazla gelir elde etmişti. X’te 29 milyondan fazla takipçisi bulunan ünlü içerik üretici, şimdiye kadar X’te çok sayıda YouTube videosu paylaştı, bu videoların hepsi aşağıda da görebileceğiniz üzere ayrı ayrı 120 milyonun üzerinde uçuk izlenmeler elde etti. Bu videoların üstüne bir açıklama yapan MrBeast, paylaşılan videolardan şimdiye kadar 1 milyon dolara yakın bir reklam geliri elde ettiğini açıkladı. Kendisine büyük bir gelir kapısı daha açan ünlü isim, yükleme haricinde ekstra bir iş çıkmadığından X’e video atmaya devam edecek gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dünyanın açık ara en zengin insanı Elon Musk, X’i her şeyin yapılabildiği bir platform haline getirmek istiyor. Örneğin Musk geçtiğimiz aylarda düzenlenen çalışanlara yönelik bir toplantı kapsamında, “Ayrı bir banka hesabına ihtiyaç kalmayacak… Önümüzdeki yılın sonuna kadar bunu hayata geçiremezsek aklım başımdan gider.” tarzında bir açıklamada bulunmuştu.

Platform için ödeme odaklı büyük planların ve görüşmelerin masada olduğu yönünde duyumlar uzun süredir geliyor. Aktarıldığı kadarıyla Musk, X’in kullanıcıların birbirlerine para gönderebildiği bir yer olmasını istiyor, bunun için PayPal’dan daha iyi bir sistem kurmayı hedefliyor.

Bunu gerçeğe dönüştürmek adına finans sektöründen çok sayıda kişi ve kurum ile görüşmeler yaptığı aktarılan Musk (Bu tarz görüşmelerde X CEO’su Linda Yaccarino da bulunuyor), biliyorsunuz geçtiğimiz yıl platformu para kazanılan bir yer haline de getirmişti

MrBeast adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş