NASA’dan Dünya’ya çarpma ihtimali bulunan asteroidle ilgili açıklama

07 Mayıs 2019 23:00

NASA, Dünya’ya çarpma tehdidi bulunan asteroidlerle ilgili açıklamada bulundu. NASA tarafından yapılan açıklamaya göre Dünya‘ya çarpma tehdidi bulunan asteroidlere uzay boşluğunda müdahale edilecek.

Asteroid savunma sisteminin ilk testini 2022’de gerçekleştirmeye hazırlanan NASA, Çift Asteroid Yön Değiştirme Testi (DART)’ı deneme kapsamında Temmuz 2021‘de uzaya fırlatacak. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, kinetik etki aracının Eylül 2022‘de asteroidi vuracağını belirtiyor. Kinetik etkiyle asteroidinin yörüngesinde Dünya’daki teleskoplardan gözlenebilecek yüzde 1’lik bir değişim ortaya çıkarmaya çalışacağı söyleniyor.

DART isimli uzay mekiğinin 2022 yılında Dünya’ya 11 milyon kilometre mesafede olacak Didymos asteroid ikilisine ulaşacağı ifade ediliyor. Asteroid savunma sisteminin Dünya’yı zehirli maddeler içeren yakındaki asteroidlerin çarpmasından korumayı amaçlıyor. NASA personeli Dr Joseph Nuth konu hakkında daha önceden açıklamada bulunmuştu. Dünya’nın göktaşı çarpmasına karşı hazır olmadığı belirten Dr Joseph Nuth, American Geophysical Union‘ın toplantısında yaptığı konuşmada sürpriz bir asteroide müdahale edecek sürenin olmayabileceğini dile getirmişti. Joseph Nuth, sorunun önüne geçmek için uzaya tek görevi dünyaya çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermek olduğunu söylemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

NASA aracı ne zaman göreve başlayacak?

Nuth, yeterli ödeneğin ayrılması durumunda bu aracın bir yıl içinde göreve başlayabileceğini belirtmişti. Nuth, söz konusu aracın gezegenimize çarpma olasılığı olan asteroidleri durdurabilecek kapasitede de olacağını dile getirmişti.

İlginizi Çekebilir

“UFO” gibi görünen hava aracı

Paylaş