Netflix, tartışılan çocuk filmini RTÜK kararı sonrasında kaldırdı [Güncellendi]

07 Eylül 2020 15:43

Dünyanın en büyük video platformlarından Netflix, Cuties filmi üzerinden RTÜK’ün verdiği kararı uyguladı ve tartışılan çocuk filmini kaldırdı.

Netflix, biliyorsunuz Türkiye’de “Minnoşlar (Cuties)” isimli yeni filmi üzerinden uzun süredir oldukça tepki çekiyordu. Çocukların merkezinde olduğu bu film sadece Türkiye değil tüm dünya genelinde çok ciddi eleştirilere maruz kalıyordu. Firmanın “11 yaşındaki Amy, kendine has tarzı ile dans eden bir dans grubuna hayran kalır ve onlara katılma umuduyla aile geleneklerine meydan okur.” şeklinde tanıttığı film için geçtiğimiz günlerde RTÜK bir karar aldı. RTÜK, müzakereler sonucunda bahse konu yapımla Netflix’in, 6112 sayılı Kanun’un 8. Maddesinin 1. Fıkrasının (ğ) bendinde yer alan “yayın hizmetleri….. Çocuklara, güçsüzlere ve engellilere karşı istismar içeremez ve şiddeti teşvik edemez” hükmünü ihlal ettiği ve bu sebeple yayıncı kuruluşun söz konusu programı kataloğundan çıkarması gerektiğine oy birliğiyle karar verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netflix, Cuties filmini Türkiye’deki kataloğundan kaldırdı

Daha önce de dediğimiz gibi buna benzer hamle ya da hamlelerin yurt dışında da gelebilme ihtimali bulunuyor. Bu film yukarıda da dediğimiz gibi yurt dışında da çok tepki çekmeye devam ediyor. Netflix’in gelen tepkiler üzerine filmin kapağını dahi değiştirdiği biliniyor.

Güncelleme: Firmadan dakikalar önce konu hakkında resmi açıklama geldi. İlginç olarak bu açıklamada film için “erteleme kararı aldık” ibaresine yer verildi. Kısa açıklama tam olarak şu şekilde: “RTÜK’ün Cuties/Minnoşlar filmine yönelik taleplerini değerlendirdiğimiz bu süreçte, filmin Türkiye’deki yayın tarihini erteleme kararı aldık.” Saygılarımızla,”

İlginizi Çekebilir

Gelecekte ev işlerine yardımcı olacak ilginç robot

Paylaş