Netflix’ten iddialı açıklama: “Asıl rakibimiz Disney değil Fortnite”

18 Ocak 2019 17:00

Netflix, rekabeti kızıştırmaya hazırlanan Disney+ ve halihazırda hizmet veren Amazon Prime Video ve diğer servislerle ilgili çok iddialı açıklamalarda bulundu. Firmanın bu alandaki rakipleri onu pek korkutmuyor.

Netflix bir süredir çevrim içi yayın servisleri arasında en popüler platform olarak başı çekiyor. Her ne kadar Hulu, DC Universe, Amazon Prime Video, HBO Now gibi daha üzerine eklenebilecek sayısız benzer servis de olsa, 139 milyon abone ile platform henüz üzerinde bir baskı hissetmiş değil. Öte yandan bu yıl ilk olarak Amerika’da sonra da global pazarda kendine yer edinmeye hazırlanan Disney+ ile beraber bu rekabetin kızışması bekleniyor. Disney çatısı altında Marvel, Star Wars gibi isimler olduğu için platformun hızlı bir şekilde üye çekmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak Netflix ne Disney’den ne de Amazon’dan korkuyor. Platformun çekindiği çok başka servisler var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“YouTube ve Fortnite daha korkutucu”

Netflix’in yayınladığı yeni açıklamaya göre platform Amerika’nın televizyon başında geçirdiği sürenin yüzde 10‘unu kaplıyor. Bu yüzden firmanın asıl rekabeti izleyiciyi ekranda tutmak üzerine. Yayınladığı açıklamada Netflix şu sözlere yer veriyor: “Bizim odak noktamız ne Disney+, ne Amazon ne de bir başka çevrim içi yayın servisi. Biz kendi servisimizi nasıl geliştirebileceğimize odaklanıyoruz. HBO’dansa Fortnite ile rekabet halindeyiz ve ona kaybediyoruz. Ekim ayında YouTube’un birkaç dakikalığına dünya genelinde erişilememesi bizim görüntülenme ve platforma girme sayımızda sıçrama yarattı örneğin.

CEO Reed Hastings, Disney+’ın çıkışına karşı duyduğu heyecanı dile getirirken bir yandan da “Günün sonunda içerik sayısı değil izlenme süresi önemli.” demeyi de ihmal etmiyor. Netflix’in ondan izlenme süresi çalan platformlarla bir rekabet içinde olduğu da bu açıklamalarla netleşiyor. Platformda izleyiciyi tutamamak tüm yayın servisleri için bir sorun anlamına geliyor.

İlginizi çekebilir

Netflix’te yayınlanan You’nun fragmanı

Paylaş