Netflix’ten kullanıcılara 6 faydalı tavsiye

30 Mayıs 2020 13:00

Netflix, platforma yeni katılan kullanıcılara faydalı tavsiyeler sunuyor. Kullanıcılar toplamda 6 farklı tavsiyede bulunan şirket, kullanıcıların platformda daha eğlenceli vakit geçirmesine yardımcı oluyor.

Şirket, ilk adım olarak kullanıcıların kendi profillerini oluşturup kullanmalarını öneriyor. Netflix, üyelerinin kişisel beğenilerinden ve izleme geçmişlerinden yola çıkarak, kullanıcılara içerik önerileri sunuyor. Ailedeki herkesin, kişisel zevkine en çok hitap eden önerileri alabilmesi için ise her aile üyesi için ayrı bir profil açılması gerekiyor.

Sunulan standart altyazı görünümünden memnun olmayan kullanıcılar, fontu ve metin boyutunu değiştirebiliyor ve sekiz farklı altyazı rengi arasında seçim yapabiliyor. Bu seçeneklere ve daha fazlasına ulaşmak için hesap ayarlarına girmek yeterli.

Farklı kısayollarla Netflix deneyimini artırmak mümkün. Örneğin ‘F’ tuşuna basıldığında sevdiğiniz yapım tam ekrana taşınabiliyor. ‘Esc’ tuşuyla ise pencere görünümüne geri dönülebiliyor. ‘Boşluk’ veya ‘Enter’ tuşlarından birine basarak görüntüyü durdurup tekrar başlatmak mümkün. Videoyu sessize almak için ise ‘M’ tuşuna basmak yeterli.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netflix, faydalı özelliklerle kullanıcılara destek oluyor

Netflix’te içerik indirme özelliği de dikkat çekiyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar Wi-Fi veya mobil internetin olmadığı yerlerde sevdikleri dizileri veya filmleri izleyebiliyor. Netflix, kısa bir süre önce Türkiye’den dünyaya sunduğu yapımları özel bir koleksiyonda topladı. Türk yapımlarını dünyaya tanıtmayı hedefleyen ‘Made in Turkey’ koleksiyonuna dünya genelinde 190 ülkede ulaşılabiliyor. Netflix, dünyanın dört bir yanından birçok farklı çocuk ve aile içeriğine yatırım yaparken ebeveynlere daha fazla kontrol seçeneği sunuyor. Bu kapsamda, Netflix hesabınızda çocuklarınız için yalnızca yaş gruplarına uygun içerik sunan ‘Çocuk profilleri’ oluşturmak mümkün.

İlginizi çekebilir

 

Dark’ın 3.sezon tanıtım videosu

Paylaş