Nikon Z9 rakibi Canon EOS R3 Pro ortaya çıktı; işte ilk detaylar

13 Nisan 2021 11:00

Nikon’un aynasız fotoğraf makinesi pazarında en iyi ve iddialı oyuncusu olacak Nikon Z9 sonrasında Canon EOS R3 Pro da ortaya çıktı.

Nikon Z9, firmanın en üst seviyeye konumlandırdığı yeni aynasız fotoğraf makinesi olarak ses getirmişti.

DSLR tarafındaki D serisinin, Sony tarafında ise A9 gibi gövdelerin karşısına çıkacak Z9, firmanın D serisindeki gibi “battery grip” entegre yapıyı benimsiyordu.

Şimdi benzer gövde yapısını benimseyen sürpriz aynasız Canon EOS R3 Pro karşımızda. Çok yakında resmi geliştirme duyurusunun yapılması beklenen gövde, şimdilik sadece önden görünüyor.

Elbette lensleri değiştirilebilir olacak tam kare sensörlü aynasız fotoğraf makinesi EOS R3 Pro, yüksek tutuş getirecek ilginç bir gövde dokusuna sahip.

Sürpriz olmayacağı üzere üzerinde birçok programlanabilir butonu bulunan gövde, direkt olarak profesyonel kesime hitap ediyor.

Bu açıdan hem Z9 hem de EOS R3 Pro modellerinin oldukça pahalı olması bekleniyor. Ancak henüz fiyatlar bilinmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Canon EOS R3 Pro dikkat çekerken, Nikon Z9 hakkında daha fazla bilgimiz var

2021 içerisinde satışa çıkacağı aktarılan Nikon Z9, yeni geliştirilmiş bir tam kare sensör üzerine kuruluyor ve yeni bir görüntü işleme altyapısıyla geliyor.

8K video çekebileceği aktarılan Nikon Z9, kağıt üzerinde gerçekten merak uyandırıyor.

DSLR fotoğraf makinelerinin en üst seviyede dahi sonuna gelindiğini gösteren Z9 ve EOS R3 Pro ikilisi, bakalım üst seviye ne kadar başarılı olacak?

İlginizi Çekebilir

Kamera konusunda çok iddialı iPhone 12 Pro ailesi

Paylaş