Nokia’dan sevilen Apple AirPods’a rakip mi geliyor?

04 Ekim 2018 11:30

Apple‘ın kablosuz kulaklık modeli AirPods, sunduğu deneyim ile çok beğeniliyor. Bunun farkında olan firmalar ise rakipler üzerinde çalışıyor. Bunlar arasında Nokia da yer alıyor.

Akıllı telefonlardan Apple‘ın etkisiyle 3.5mm kulaklık girişleri kaldırılıyor. Bu yüzden kablosuz kulaklıklar artık çok daha büyük önem arz ediyor. Bu alandaki en iyi model AirPods olarak nitelendirilirken, süreçte Nokia’dan da bir model geliyor. Bugün lanse edilmesi beklenen kulaklığın, “Nokia True Wireless Earbuds V1” adına sahip olduğu söyleniyor. Henüz nasıl göründüğü bilinmeyen kulaklığın, Avrupa’da 108 euro fiyat etiketiyle satılacağı gelen bilgiler arasında. Daha çok “egzersiz / spor” odaklı tasarlandığı duyulan model, rekabeti kızıştırmaya hazırlanıyor. Buna ek olarak “Nokia Active Wired Earphones V2” modeli de geliyor. Kablolu tasarlanan bu modelin ise 30 euro fiyat etiketine sahip olduğu belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple AirPods’un karşısına Nokia’nın modelinden sonra Huawei  Freebuds 2 Pro çıkacak

Tasarımsal olarak Apple AirPods‘a oldukça benzeyen ürün, kulaklıkları şarj edebilen bir şarj kutusuyla geliyor. Kablosuz olarak şarj edilebilen bu kutu, Mate 20 Pro üzerinden de doldurulabiliyor. Qi standardına destek veren Huawei Freebuds 2 Pro, bağlantı tarafında Bluetooth 5.0 kullanıyor. Hi-Res Wireless Audio protokolüyle yüksek ses kalitesi vadeden ürün, görüşme için de kullanılabiliyor. Mate 20 ailesinin merkezinde yer alacak Google Assistant’ı kontrol edebilen kulaklık, 15 saate yakın kullanım ömrü sunuyor. Özellikleriyle dikkat çeken kablosuz kulaklığın, 150 ya da 160 euro civarında satışa çıkacağı belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

Microsoft’un en yeni dizüstü modeli

 

Paylaş