Nvidia Broadcast, Eye Contact ile gözlerinizi kontrol ediyor

13 Ocak 2023 09:30

Nvidia Broadcast yazılımı yeni kullanıma sunulan Eye Contact özelliği ile adeta gözlerinizi kontrol ediyor.

Nvidia ekran kartları için hazırlanan Nvidia Broadcast yazılımı, gerçekten çok gelişmiş özelliklere sahip. Nvidia’nın yapay zekâ alanındaki inanılmaz teknolojilerini herkesin emrine sunan yazılımda, artık Eye Contact isimli bir özellik de yer alıyor. Spesifik olarak 1.4 sürümüyle gelen bu özellik, direkt olarak kamera üzerinden çalışıyor ve gözlere odaklanıyor. Bu teknoloji kişilerin gözlerini algılıyor ve kamera ile olan göz temasının kaybedilmesini önlüyor. Örneğin bir video görüşme sırasında bazı veriler için bilgisayar ekranına bakmanız gerekebilir. Sistem bu durumlarda sizin başka yere baktığınızı gizleyebiliyor, simüle ettiği gözlerinizi sürekli olarak kameraya bakıyormuş gibi gösterebiliyor.

Bunu canlı olarak yapan ve gözlük kullanımına izin veren Eye Contact, genel olarak iyi çalışıyor ancak mükemmel değil. Sadece belirli bir açıya kadar izin veren yukarıdaki video içerisinde de görebileceğiniz sistem, şimdilik beta aşamasında ve geri bildirimler ile daha iyi hale gelecek bir kolaylık konumunda yer alıyor. Bu arada Broadcast içerisinde artık köşe karartma özelliği de bulunuyor. Bu özellik sanal arka bulanıklığı ile daha şık bir görüntüleme deneyimi sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iOS 14 ile Face Time özelinde de benzer bir özellik kullanıma sunulmuştu. Bu konuda Apple kendisi şu açıklamayı yapmıştı: “Yeni göz teması özelliği gözlerinizin ve yüzünüzün konumunu akıllıca ayarlayarak kamera yerine ekrana baktığınızda bile görüntülü aramaları daha doğal hale getirmek için makine öğrenimini kullanır.”

Nvidia Broadcast ve Eye Contact özelliği yanında bu da ilginizi çekebilir: Renault tarafından hazırlanan uçan araç çalışması

Paylaş