Olası tasarım versiyonlarıyla katlanabilir akıllı telefon “Samsung Galaxy X”

12 Temmuz 2018 19:45

Samsung, katlanabilir akıllı telefon dönemini başlatacak ilk isim olacak gibi görünüyor. Burada karşımıza Galaxy X ya da Galaxy Wing ile çıkacak firma, nasıl bir model hazırlıyor? İşte bunun cevabını Android Authority veriyor.

Samsung, katlanabilir akıllı telefon modeli için birçok patent alıyor. Aynı zamanda birçok farklı kaynaktan da farklı bilgiler geliyor. Şu an telefonun tam olarak nasıl görüneceğini kimse bilmiyor. Android Authority ise olası versiyonları üç boyutlu bilgisayar animasyonuyla karşımıza çıkartıyor. Oldukça güzel hazırlanan bu animasyonlar, bizleri neyin beklediğini aşağı yukarı gözler önüne seriyor. Burada ilk olarak ekranı içe ve dışa doğru kapanan aşağıdaki versiyonlar çıkıyor. Burada en olası tasarımın sağdaki gibi içe doğru kapanan olduğu söyleniyor. Çünkü bu kapaklı dönemden alışılmış bir yapıyı karşımıza getiriyor. Soldaki tasarımda ekran sürekli açıkta kalıyor ve bu da çok kullanışlı durmuyor. Bu arada yine patentler üzerinden hazırlanan bazı diğer versiyonlar da var. Örneğin bir tasarımda cihaz tam üçe katlanıyor. Diğer tasarımlarda ise ekranın sadece üstü kapanıyor. Bu da patenti alınan olasılıklar dahilinde bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta duyduğumuz kadarıyla Samsung, modelde kullanılacak “katlanabilir / esnek” OLED ekranının üretimini aktif olarak test ediyor. Sorun çıkmazsa yıl sonunda seri üretime gireceği belirtilen ekran, görüldüğü üzere telefonun en önemli donanımını oluşturuyor. Ekranını 7 ya da 8 inç boyutunda olması beklenen cihazın, bazı kaynaklarda 3,5 inç boyutunda ikinci bir ekrana sahip olacak söylentiyle de gündeme geliyor. Ayrıca cihazda 3.000 mAh ya da 6.000 mAh seviyesinde bir katlanabilir pilin yer alacağı söyleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Katlanabilir akıllı telefon Samsung Galaxy X, fiyatıyla da çok konuşulacak

İlk modelinin tam 1.850 dolardan satılacağı konuşuluyor. 300 bin ila 500 bin ünite kadar üretileceği söylenen model, görüldüğü üzere herkese hitap etmiyor. Süreç daha yeni başlıyor ve ancak 2020’den sonra nispeten uygun yönelik fiyat seviyelerine inileceği tahmin ediliyor.

İlgili Video

Şirketin yıllar önce yayımladığı bir reklam filmi

Paylaş