OnePlus 10 Pro için resmi ekran detayları da paylaşıldı

10 Ocak 2022 11:07

2022’nin en önemli amiral gemisi telefon modellerinden OnePlus 10 Pro için firma resmi paylaşımlarına devam ediyor. Bu sefer ekran merkezde.

Türkiye’de resmi olarak yer alan OnePlus’ın yakında gelecek yeni telefonu OnePlus 10 Pro, artık kesin olarak 6,7 inç 2K+ 120 Hz Samsung imzalı LTPO 2.0 AMOLED ekran üzerine kuruluyor. Bu ekran 120 Hz’i birçok benzer gibi dinamik olarak sunuyor. Yani telefonun ekranı pil tasarrufu elde etmek adına sürekli şekilde 120 Hz modunda çalışmıyor. Ekrandaki içerik statikse yenileme hızı ciddi şekilde aşağıya çekilebiliyor, oynanan oyun 60 FPS ise ekran sadece 60 Hz çalıştırılıyor.

Bu arada amiral gemisinin ekranında dünyada bir ilke imza atıldığı da aktarılıyor. Firmaya göre telefonda daha önce kullanılmayan 1 Hz’lik bir AOD yani her zaman açık ekran özelliği yer alıyor. Telefon sadece 1 Hz yenileme hızıyla çalışan yani hemen hemen hiç enerji harcamayan AOD özelinde birçok bilgiyi sürekli olarak ekranda tutabilecek gibi görünüyor.

OnePlus 10 Pro için geçtiğimiz günlerde de dikkat çeken bir açıklama gelmişti. Buna göre telefon OPPO tarafından geliştirilen Android 12 temelli ColorOS 12 arayüz yapısı ile kesin olarak 36 ay boyunca akıcı bir deneyim sunacak. Firma hatta bunun için bir TÜV sertifikası dahi almış durumda. Bu söz edilen akıcılığı sağlamak adına donanım ve yazılım özelinde çok ciddi bir optimizasyon gerçekleştirdiklerini aktaran OnePlus, bu modeli yüksek ihtimalle 2022’nin ortalarında Türkiye’de de satılacak.

İlginizi Çekebilir: Karşınızda çok eğlenceli görünen kişisel ulaşım aracı

Paylaş