OnePlus 8 Pro gibi Poco F1 ve Xiaomi Mi 8 de nesnelerin içini görebiliyor!

20 Mayıs 2020 21:30

2020’nin en iddialı amiral gemileri arasında yer alan OnePlus 8 Pro biliyorsunuz ilginç bir kamera özelliğiyle gündemde. Bulunduğu kadarıyla bu özellik Poco F1 ve Xiaomi Mi 8 modellerinde de yer alıyor. Hatta bunun için bir uygulama da çıkmış durumda.

Kısaca hatırlamak adına OnePlus 8 Pro arkasında dörtlü kamera sistemi yer alıyor. Burada 48 megapiksel ana + 48 megapiksel ultra geniş açı + 8 megapiksel 3x optik zoom sunan telefoto + 5 megapiksel özel renk kamerası / filtresi yer alıyor. Bu “renk filtresi kamerası”, aktif edildiği zaman bazı plastik objelerin içerisini gösterebiliyor. İnsan gözünün görmediği kızılötesi ışıkları da algılayabilen bu özel kamera, bazı gizlilik şikayetleri nedeniyle şu an Çin’de kapatılıyor. Kısa süre önce ise buna benzer bir imkanın Poco F1 ve Xiaomi Mi 8‘de de yer aldığı ortaya çıktı. Bu iki modelin de önünde yüz tanıma için birer IR kamerası yer alıyor. İşte bu IR kamera, buradan ulaşabileceğiniz “IR camera – Poco F1/Mi8” isimli uygulama ile objelerin içerisini gösterir hale getirilebiliyor. Her sürümde çalışmayan uygulama, yine de çalıştığı zaman görevini iyi şekilde yerine getirebiliyor deniyor. Burada OnePlus 8 Pro kadar yüksek IR foto kalitesi sunulmadığını belirtmek gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Poco F1 ve Xiaomi Mi 8 modellerini tekrardan gündeme getiren OnePlus 8 Pro kamera çok olay oldu

OnePlus’un bu kamera özelinde gelcekte başka hamleleri de olabilir deniyor. Çünkü bu tarz şeyleri gerçekten kötü niyetli olarak kullanan kişiler bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

Karşınızda şişirilebilir elektrikli motosiklet

Paylaş