OPPO, Nokia’nın yasaklama adımları için açıklama yaptı

17 Ekim 2022 17:19

BBK firmaları OPPO ve OnePlus, Nokia tarafından atılan bir yasal adım çerçevesinde Almanya merkezli akıllı telefon satışını bırakmıştı.

Kaçıranlar için öncelikle bir detay geçelim. BBK‘nın çatısı altında yer alan kardeş şirketler OPPO ve OnePlus, bir süredir Almanya’da resmi siteleri üzerinden satış yapamıyor. Hali hazırda satılan telefonlarda bir sıkıntı yok ancak kişiler Almanya’da iki üreticinin telefonlarına da resmi kanalları üzerinden ulaşamıyor. Peki neden? Bu sürecin arkasında Nokia tarafından açılan bir patent davası yer alıyor.

İki firmanın da sattıkları 5G destekli akıllı telefonlarda sahibi olduğu 5G patentleri ihlal ettiğini kanıtlayan Finlandiya merkezli Nokia, bunun üstüne satış yasağı getirdi ve bunu diğer pazarlara genişletmek de istiyor. Hatta geçtiğimiz hafta ortaya çıktığı kadarıyla Nokia, OPPO’yu Avustralya merkezli olarak da dava etmiş durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nokia aynı zamanda iki şirket arasındaki patent anlaşmasının 2021’de sona ermesi üzerinden OPPO’ya diğer Avrupa ve Asya ülkelerinde de dava açıyor. Bu konuyu bugün gündeme getiren ise OPPO’dan gelen açıklama oldu. Firma direkt olarak şunları paylaştı:

“Şu ana kadar Avustralya’da OPPO’ya karşı herhangi bir yasal işlem hakkında bilgilendirilmedik. Davadan etkilenen ürünlerin satış ve pazarlamasının geçici olarak durdurulduğu Almanya haricindeki tüm pazarlarda normal şekilde faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Nokia ile proaktif bir şekilde görüşüyoruz ve bu konuyu adil bir şekilde çözmek için özenle çalışmaya devam edeceğiz.”

Bu konunun ileride Türkiye gibi diğer pazarları da kapsaması olası durumda. Ancak durum buraya gelmeden iki isim arasında yasal bir anlaşmaya varılabilir.

OPPO ve OnePlus gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş