OPPO Watch 3 ve Watch 3 Pro akıllı saat modelleri tanıtıldı

10 Ağustos 2022 15:45

Snapdragon W5 serisi yeni nesil işlemcilere sahip ilk akıllı saat modellerinden oluşan OPPO Watch 3 akıllı saat serisi tanıtıldı.

OPPO Watch 3 akıllı saat serisi, Samsung’un büyük etkinliğinin olduğu günde tanıtıldı. Watch 3 ve Watch 3 Pro olmak üzere iki farklı modelden oluşan seri, yuvarlak tasarımı benimsemiyor. Modellerden Watch 3, teknik olarak bakarsak 1,75 inç 430×372 piksel AMOLED ekran üzerine kuruluyor. Kavisli yapıda tasarlanan Watch 3 Pro ise 1,91 inç 496×378 piksel LTPO temelli OLED ekran ile karşımıza çıkıyor. İki akıllı saat modeli de gücünü detaylarına aşağıda yer verdiğimiz Snapdragon W5 Gen 1 işlemciden alıyor. Bu açıdan yüksek performans getiren saatler, aynı zamanda Apollo 4 Plus yardımcı işlemciyi de beraberlerinde getiriyor. OPPO tarafından yapılan paylaşıma göre saatlerde yoğun kullanımda 1 günü rahatlıkla çıkarıyor, hafif kullanımda ise 4 gün görülebiliyor. Saatler sadece saat modunda kullanılırsa ise 15 güne kadar görevde kalabiliyor.

Wear OS ve RTOS temelli ColorOS Watch işletim sistemi üzerine kurulan saatlerde, 1 GB RAM + 32 GB RAM yer alıyor. Elbette sudan etkilenmeyen akıllı saatler, LTE, Bluetooth 5.0, GNSS ve NFC gibi desteklerin de beraberinde getiriyor. Android ve iOS telefonlar ile uyumlu olan akıllı saatlerden Watch 3, 237 dolar, “EKG çekebilen” Watch 3 Pro ise 296 dolarlık başlangıç fiyatına sahip. Modellerden bir tanesi ileride Türkiye’de de satılabilir.

OPPO Watch 3 ve daha sonra gelecek birçok akıllı saat için temel olacak yeni Snapdragon işlemcilerin öne çıkan detaylar şöyle: Samsung’un 4 nm üretim sürecinden çıkan işlemciler, 12 nm üretim sürecinden çıkan Snapdragon Wear 4100 serisinden çok daha yüksek performans ve enerji tasarrufu getiriyor. Qualcomm burada spesifik olarak iki kat daha yüksek performanstan ve yüzde 50 daha yüksek pil ömründen bahsediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni üretim teknolojisi ile yerlerini aldıkları işlemcilerden yüzde 30 daha az yer kaplayan, bu sayede de pile daha fazla yer bırakan Snapdragon W5 Plus Gen 1 ve Snapdragon W5 Gen 1, birbirlerinden temelde AON yardımcı işlem birimi (22 nm üretim süreci) ile ayrılıyor. Plus modelde yer alan bu yardımcı işlem birimi, her zaman açık ekran özelindeki görevleri ana işlemciden kendi üzerine alıyor. Bu sayede ciddi enerji tasarrufu elde edilebiliyor.”

-Yukarıdaki paylaşımda OPPO Watch 3 Pro’nun tasarımı iyi şekilde görülebiliyor-

OPPO Watch 3 serisi yanında bunlar da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş