Oyunu vücudunuzda hissettiren ürün: Razer Project Esther

09 Ocak 2024 10:35

Hiçbir CES fuarı dikkat çeken bir Razer duyurusu gelmeden sona ermez. Bu sefer öne çıkan Razer Project Esther oldu.

Tanıtım videosunu hemen aşağıda izleyebileceğiniz Razer Project Esther, oyuncu koltukları üzerine konumlandırılması için hazırlanan bir minder modeli. Firma tarafından, “Dünyanın ilk HD haptik oyun minderi” olarak öne çıkarılan ürün, Razer Sensa HD Haptics ile beraber oyunlarda olup bitenleri vücudunuzda hissetmenize imkan tanıyor. 16 farklı haptic motor ile beraber vücudunuza genel değil bölgesel titreşimler / darbeler gönderebilen ürün, titreşim gücünü anlık olarak ayarlayabildiği için mesafe algısı dahi yaratabiliyor. Yüksek ihtimalle bir masaj özelliği de bulunan ve PC ile olan bağlantıyı 2.4 GHz üzerinden kablosuz olarak kuran model için, henüz satış ve fiyat konusunda bir bilgi verilmiyor. Bu arada Razer katıldığı CES 2024 kapsamında Aether Monitor Light Bar isimli bir monitör üstü ışığı da tanıttı. Firma aynı zamanda güncel Intel / Nvidia donanımlar ile güncellediği oyuncu dizüstülerini de görücüye çıkardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CES 2024 kapsamında oyun odaklı başka duyurular da oldu. Örneğin burada görebileceğiniz MSI Claw, rakipleri ROG Ally ve Lenovo Legion Go’dan farklı olarak AMD imzalı Ryzen Z1 Extreme işlemcileri merkeze almıyor. Bu konuda farklı bir yoldan giden MSI, cihazda Intel’in yeni Meteor Lake Core Ultra işlemcilerini kullanıyor. En üstte Intel Core Ultra 7 155H ile alınabilecek ürün, bu açıdan fark yaratıyor ve Intel tercihiyle aynı zamanda büyük bir soru işareti de oluşturuyor.

Tasarımsal açıdan herhangi bir sürprizin olmadığı ve bir trackpad bölümünün sunulmadığı ürün, Intel’in DLSS rakibi XeSS teknolojisine destek veriyor ve MSI’a göre birçok AAA yani büyük oyunun altından kalkabiliyor.

53 Wh batarya üzerine kurulan model, tam yükte ve maksimum modda 2 saatlik bir kullanım süresi sunabiliyor. 675 gramlık ağırlık değeri açıklanan MSI Claw, 7-inç’lik 1080P IPS ekranında 120 Hz yenileme hızı sunuyor. Çift fanla soğutulan modelin Core Ultra 5 işlemci ve 512 GB dahili depolamalı sürümü özelinde başlangıç fiyatı 699 dolar olarak açıklanan açıklanıyor, fiyat en üstte ise 799 dolara çıkıyor.

Razer Project Esther yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş