Photoshop için büyülü gökyüzü aracı ve fazlası geldi, iPad için Illustrator çıktı

20 Ekim 2020 16:15

Dünyanın en popüler fotoğraf düzenleme uygulaması Photoshop, beklenen özelliğe kavuştu. Ayrıca iPad için Illustrator çıktı.

30. yaşına basan Photoshop için kısa süre önce sözü verilen otomatik gökyüzü değiştirme aracı yeni 2021 Creative Cloud güncellemesi ile kullanıma sunuldu. Tekrar hatırlamak adına bu yukarıda izleyebileceğiniz yapay zeka Sensei temelli araç, içerisine konulan fotoğrafların gökyüzü bölümlerini otomatik olarak belirliyor ve bunları sizin yerine değiştirebiliyor. Yapay zeka ve makine öğrenme temelli olduğundan oldukça iyi çalışan ve sürekli daha da iyi hale gelecek bir altyapının merkezinde yer alan araç, kişilere tahmin edebileceğiniz üzere özelleştirme ayarları da sunuyor. Bu ayarlar sayesinde fotoğrafa göre daha gerçekçi / uygun gökyüzü değişimi elde edilebiliyor. Gökyüzü konusunda kendi arşivi bulunan ancak sizin kendi gökyüzü fotoğraflarınızı da kullanan sistem, gerçekten çok kullanışlı görünüyor ve manzara fotoğrafçılarını sevindiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu arada Photoshop içerisinde artık bir “Neural Filters” altyapısı da yer alıyor. Bu yapay zeka temelli filtreler, fotoğraflar üzerinde çok basit şekilde çok ciddi değişiklikler yapılmasına imkan tanıyor. Burada yüz ifadeleriyle oynama yanında ışığın yönünü değiştirme dahi sunuluyor. Sistem JPEG bozulmalarını ortadan kaldırabiliyor ve sadece fon renk sıcaklığını değiştirebiliyor. Aynı zamanda bir fotoğrafın tarzı diğerine saniyeler içerisinde aktarılabiliyor. Photoshop ayrıca artık yeni araçlar ile saçları seçme ve fondan ayırma konusunda çok daha güçlü bir çalışma altyapısı sunuyor. Photoshop’un iPad sürümü de artık fotoğraf boyutu değiştirebiliyor ve canlı yayın desteği kazanıyor. Böylelikle düzenleme sırasında ekran paylaşılabiliyor.

Photoshop özelliği sevindirirken artık iPad için Illustrator da hayatımızda

Çizim konusunda bir numaralı araçlardan Illustrator, sonunda iPad tarafına giriş yapmış durumda. iPad için Photoshop’a oranla gelmesi geç süren araç, profesyonel tasarımcıları ve çizim sanatçılarını sevindirecek gibi görünüyor. Elbette Apple Pencil desteği olan bu uygulama yanında Adobe, daha önce iPad için Fresco uygulamasını da iPhone tarafına getirmiş durumda.

Paylaş