Planlar değişti; Sony cephesinde beklenmedik “otomobil” kararı

05 Ocak 2022 13:01

CES 2022’nin en büyük sürprizlerinden birisine imza atan Sony, elektrikli SUV modeliyle birlikte mobilite markasının da duyurusunu gerçekleştirdi.

Otomotiv dünyasında yaşanan elektrik dönüşümünün yeni kurulan girişimler dışında eski günlerini arayan markalar için de önemli bir şans olduğuna sık sık değiniyoruz. Daha önce bu endüstriye dahil olmamış isimleri bile istemsizce kendine çeken bu altyapıyla birlikte bizleri çeşitlilik bazında hiç görmediğimiz kadar zengin bir dönem bekliyor. Apple gibi Sony de bu alanda sürpriz hamleler yapan isimler arasında 2022 yılında dahil olmuştu. Amerikalı rakibinin aksine karşımıza aniden elektrikli bir sedan otomobil çıkartan Sony, ilerleyen süreçlerde ise bu projenin seri üretime yansıma ihtimalinin olmadığını ifade etmişti. Görünüşe göre gelinen son noktada yönetimin kararı değişmiş durumda. CES 2022 kapsamında tekrar bir sürpriz yaparak karşımıza bu kez elektrikli bir SUV çıkartan teknoloji devi, bununla birlikte kendi içerisinde otomobil markası yaratacağının da duyurusunu gerçekleştirdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sony Vision-S 02 ile birlikte önemli mesajlar verildi

“Sony Mobility Inc” adıyla hayata geçirileceği duyurulan yeni oluşumla birlikte kullanıcılara klasik otomobil deneyiminin ötesine geçileceğinin mesajı veriliyor. Nesnelerin interneti ve yapay zeka gibi temellerin büyük pay sahibi olacağı Sony’nin otomobil ekosisteminde, deneyim ön planda olacak. Markanın otonom sürüş teknolojisi ve güvenlik alanında gerçekleştireceği çalışmaların da kendi otomobillerinde üst seviye beklentileri karşılayacağının vurgulanması bu kapsamda dikkat çekiyor. Eğer her şey planlandığı gibi giderse Sony’nin otomobil ve mobilite oluşumu 2022’nin bahar döneminde resmen kurulmuş olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu duyuruyla birlikte gösterimi yapılan SUV modelinden gelen detaylar ise, 2020 yılında tanıtılan sedan model ile paralellik gösteriyor. Aynı platform üzerine inşa edilen modelde, her biri yaklaşık 270 beygir güç üreten çift elektrik motorlu kombinasyon kullanıldığını görüyoruz. Maksimumda 180 km/s’lik hız limitini bulunan Sony Vision-S 02 için diğer menzil ve şarj gibi veriler paylaşılmadı.

Video

Paylaş