PlayStation 5 için VR başlık resmen duyuruldu; işte ilk detaylar

23 Şubat 2021 17:51

Yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için Sony dakikalar önce çok sürpriz bir açıklama yaptı. Konsol için yeni VR başlık geliyor. İşte detaylar;

PlayStation 4 döneminde çıkardığı VR başlık ile çok ses getiren Sony, PS5 ile geçilen yeni nesli de VR’sız bırakmıyor. Çünkü firma resmi olarak henüz tasarımı göstermese de PlayStation 5 için bir VR başlığın yolda olduğunu duyurdu. Konsola tek bir kablo üzerinden bağlanacak yani kablosuz olmayacak ürün, ilk başlıktan çözünürlük başta olmak üzere her açıdan çok daha iyi olacak. Yeni başlık ile beraber yeni bir kablosuz VR kontrolcüsü de geliştirdiklerini aktaran Sony, ürünü 2021’de kullanıma çıkarmayacak. Yani yeni nesil VR deneyimi için kişilerin yüksek ihtimalle 2022’nin başını beklemesi gerekecek. Ürün hakkında detayların ileride netleşmesini bekliyoruz.

PlayStation 5 için önemli bir eksik yakında kapanıyor

PlayStation 5, özel hazırlanan FAQ sayfası ile önemli bir detay daha kazandı. Buna göre konsol ileride VRR yani “variable refresh rate” özelliğine kavuşacak. Bu özelliğin şimdi olmaması oldukça garip çünkü konsol HDMI 2.1 desteğine sahip. HDMI 2.1’in de yerleşik olarak VRR desteği bulunuyor. Ancak buna rağmen şu an PS5’te VRR yer almıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xbox Series X, Series S ve One X konsollarda ise aktif olarak yer alan VRR, PS5’e bir yazılım güncellemesi ile gelecek ancak bunun tarihi henüz verilmiyor. Peki VRR ne işe yarıyor? VRR teknolojisi televizyonun yenileme hızını oyunun kare hızına bağlı olarak gerçek zamanlı ayarlayabiliyor. Bu sayede de oldukça akıcı bir oyun deneyimi elde edilebiliyor. VRR’dan yararlanmak için kaynak (PlayStation 5, Xbox Series X / S vb.) yanında televizyonun da HDMI 2.1 ile VRR desteği olması gerekiyor.

Not: Görsel temsilidir.

İlgili Video

 

Paylaş