PlayStation 5 Pro için bazı kilit teknik detaylar sızdırıldı

16 Mart 2024 09:59

Geçtiğimiz aylarda daha ince bir gövdeli yeni PlayStation 5 modelleri gelmişti. Şimdi ise sırada PlayStation 5 Pro bulunuyor.

Uzun zamandır gündemde olan PlayStation 5 Pro için biliyorsunuz son dönemde sızıntılar ve konuşmalar çok ciddi şekilde artmaya başladı. Birçok sağlam kaynağın kesin olarak gelecek dediği ürün bu sefer teknik bir sızıntı ile karşımızda yer alıyor. Yıl sonunda lanse edilecek bilgisi geçilen “Trinity” kod adlı konsol, görülen teknik dokümanlara göre grafik işleme gücünü 10.28 teraflop seviyesinden tam 33.5 teraflop seviyesine taşıyacak, PS5 Pro ile PS5’e oranla üç kata kadar daha iyi ışın izleme performansı sunulacak. Hatta bazı durumlarda ışın izleme performansının normal PS5’ten dört kart daha iyi olduğu aktarılan konsol, 8K oyunculuğu bu sefer gerçek olarak başlatacak, aynı zamanda 4K 60 fps’i de her yapımda standart olarak verecek. Birçok oyunu 4K 120 fps açabilecek güçte olacak gibi görünen model, PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) isimli bir Sony imzalı teknolojiye de destek verecek. Bu DLSS ve FSR benzeri teknoloji, çözünürlüğü temelde düşük işleyecek ve daha sonra yapay zekadan yardım alarak yükseltecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Böylelikle 4K/8K performansı hatırı sayılır oranda artıracak konsol, özel bir makine öğrenimi mimarisini temel alacak ve özel bir yapay zeka işleme / çalıştırma birimine de sahip olacak. Kağıt üzerinde çok iddialı görünen modeli bundan önce CNBC’ye bir açıklama yapan Tokyo merkezli oyun danışmanlık şirketi Kantan Games’in CEO’su Serkan Toto gündeme getirmişti. PlayStation 5 Pro’nun 2024’ün ikinci yarısında beklendiğini belirten Toto, bu konuda ayrıca, “Sony, 2025 yılında çıkacak GTA VI için iyi bir donanım ürününe sahip olmak isteyecektir” açıklamasını da yapmıştı.

PlayStation 5 Pro yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş