Sony’den PlayStation 5 hakkında heyecanlandıran gelişme

27 Ağustos 2020 09:00

Sony, PlayStation 5 konsolunu satın almayı düşünen bazı oyuncular için davetiye göndermeyi planlıyor. Ön sipariş vermeyi düşünüyorsanız PlayStation Online ID’sini girerek kullanıcıların konsola sahip olacağı belirtiliyor. Sony tarafından hazırlanan sayfaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sony, ilgi alanı ve PlayStation etkinliklerine dayalı olarak seçeceği kişilerin PlayStation 5 ön siparişle satın alabileceğini söylüyor. Sınırlı sayıda konsol olacağı için e-posta adresinize davetiye gelmesi durumunda konsolu hızlı bir şekilde satın almanızda yarar var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

PlayStation 5 satış fiyatı belli mi?

Oyun konsolu, sekiz çekirdekli AMD Zen 2 işlemciyi bünyesinde barındırıyor. Konsoldaki işlemci saat hızı ise 3.5 GHz. Bu hıza ulaşması sayesinde çok hızlı bir performans sunan konsol performans açısından sınırıları zorluyor. Oyuncuların beklentilerini karşılayacak düzeyde bir performans sunan konsol grafik açısından oyunculara görsel şölen yaşatıyor. AMD’nin RDNA 2 mimarisi temel alan ve 2.23 GHz’de saatte 10.28 teraflop ve 36 işlem birimi vadeden özel bir grafik işlemcisinin yer aldığı PS5’te 16 GB GDDR6 RAM bulunuyor. Wi-Fi 6 bağlantı noktasıyla gelen konsolda bununla birlikte SSD depolama çözümü mevcut. Sony’nin belirttiğine göre PS4’te 1 GB’lık boyut için 20 saniyelik bir ön yükleme süresi bulunurken, PlayStation 5 konsolunda 2 GB’lık veri için yükleme süresi 0,27 saniye. PlayStation 5’in diskli versiyonun 500 dolardan, disksiz versiyonun ise 400 dolardan satışa sunulacağı ifade ediliyor.

İlgili video

PlayStation 5’in tanıtım videosu

Paylaş