“Pro” söylentileri dolaşırken PlayStation 5 ile 50 milyon geride kaldı

20 Aralık 2023 19:14

“Pro” versiyon söylentileri bu aralar sık sık gündeme gelirken, Sony PlayStation 5 ile 50 milyon geride bırakmayı başardı.

Evet, Sony şimdiye kadar tam 50 milyon adet PlayStation 5 satmayı başarmış durumda. Şirket bugün yapılan açıklamaya göre sadece 2023’ün temmuz ve aralık ayları arasında 10 milyon adet PS5 sevk etmeyi başarmış durumda. 2020’nin sonunda çıkan konsol, bildiğimiz kadarıyla satış konusunda en büyük rakibini yani Xbox Series X’i de çok ciddi şekilde geride bıraktı. Bu aralar ise yukarıda da dediğimiz gibi özellikle PS5 Pro ses getiriyor. Aslında uzun zamandır gündemde olan PlayStation 5 Pro için son dönemde sızıntılar ve konuşmalar inanılmaz artmaya başladı. Birçok sağlam kaynağın kesin olarak gelecek dediği ürün, birçok teknik özellik sızıntısı almaya da başladı. Daha gerçekçi teknik sızıntılarının bu ay bitmeden yapılacağı iddia edilen konsol, “Pro” takısından da anlaşılabileceği üzere normal PS5’ten daha yüksek performans sunacak ve bu sayede birçok oyunda kalite ya da performans önceliği seçimini 4K 60 FPS özelinde ortadan kaldıracak izlenimi oluşturuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir kaynağın spesifik olarak 2024’ün eylül ayında tanıtılacağını iddia ettiği oyun konsolu, ilk aşamada sadece konsollara gelecek GTA 6 üzerinden devasa satış rakamlarına ulaşma potansiyeli taşıyor. GTA 6 için çıkışın 2025 yılında yapılacağını tekrardan hatırlatalım.

PlayStation 5 satışları yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş