PSA CEO’su Carlos Tavares’ten elektrikli otomobillerle ilgili dikkat çeken açıklamalar

12 Nisan 2018 15:30

Carlos Tavares’in elektrikli otomobillerin geleceğiyle ilgili yaptığı açıklamalar, yaklaşımların çok daha geniş açılı olması gerektiğine işaret ediyor.

İki gün öncesinde ortaya çıkan detayları üzerinden, kendi içerisinde elektrikli otomobillerin üretimi ve geliştirilmesi adına yeni bir departman kurma hamlesiyle gündeme gelen PSA grubunu hareketli bir sürecin beklediğime hiç şüphe yok. Business Unit adıyla ilk adımı atılan bu departmanla birlikte iki yıl gibi kısa bir sürede 4 adet tamamen elektrikli, 7 adet ise plug-in hybrid modeli piyasaya sunmayı planlayan şirketin hamleleri rekabetin standartları için de belirleyici olacak. Böylesine bir sürecin eşiğinde olan PSA’nın CEO’su Carlos Tavares ise elektrikli otomobillerle ilgili yaptığı açıklamalar ile bazı cephelerde tartışmanın fitilini ateşledi. Elektrikli otomobillerin genel kanının aksine daha fazla problemli olabileceğine işaret eden Tavares önemli uyarılarda bulundu.

Adımlar dikkatli atılmalı

Grubun 2020 yılına kadar bir şekilde elektrikleşme sürecine önemli adımlarla yakınlaşacağını ve 2025 yılına kadar tamamen elektrikli bir hat sunmaya yöneldiklerini belirten Tavares, kendi içerisindeki endişelere açıklık getirdi. “Burada merak ettiğim nokta şu, kimler bu sürece 360 derecelik bir açıyla yaklaşabiliyor. Ortada kesinlikle rlektrikli arabaları satmaktan çok daha fazlası var. Pil üretiminden akü geri dönüşümüne, bunları elde etmek için kullanılan nadir metallerden şarj altyapısına kadar bu geniş kapsamlı düşünülmeli. Temiz enerji istiyorsanız, bu enerjiyi nasıl ürettiğinizi de sorgulamalısınız. Otomobil endüstrisi hızla ve güçlü bir şekilde hareket ediyor, ancak şehirlerden hükümetlere kadar, cevabın hiç kimsenin uyumlu bir yaklaşıma sahip olmadığı konusunda biraz endişeliyim.” diyen Tavares, atılacak yanlış adımların sürecin bir anda kullanıcı cephesinde ters tepmesine neden olabileceğinin altını çizdi.

Paylaş