PUBG Mobile için 120 fps desteği geliyor

31 Mart 2024 11:30

Halen milyonlarca oyuncusu bulunan popüler yapımlardan PUBG Mobile için resmi olarak açıklandığı kadarıyla 120 fps desteği geliyor.

PUBG Mobile için gönderilecek 3.2 güncellemesi ile verilecek 120 fps desteği, oyunu güçlü amiral gemilerinde çok ama çok daha akıcı hale getirecek. Daha önce maksimum 90 fps sunan şirket, 120 fps desteğini henüz resmi doğrulama yok ancak tahminlere göre hem iOS hem de Android tarafında verecek. Özellikle 120 Hz ekranlarda keyifli bir deneyim sunacak 120 fps modu, oyunun tutkunu birçok kişiye yeni bir telefon aldırabilir. Bundan önce ise ana sürüm PUBG gündeme gelmişti. Kaçıranlar için geliştirici Krafton kısa süre önce popüler “battle royale” için önemli duyurular yaptı, daha önce ortaya çıkan bazı sızıntıları doğruladı. Grafiksel olarak oldukça geride kalan yapım, resmi olarak duyurulduğu üzere Unreal Engine 4’ten gelecek için yeni kapılar açacak Unreal Engine 5 oyun motoruna geçecek yani grafiksel olarak daha iyi hale getirilecek. Buna ek olarak oyuna yıkılabilir / kazılabilir (Örnek yukarıda) / zarar verilebilir ortamlar da getirilecek, bu da yapımın sunduğu savaş ya da hayatta kalma deneyimini çok ciddi şekilde değiştirecek. Bu konuda yaptığı açıklamada Krafton, oyuncuların binaların belirli bölümlerini stratejik olarak yok edebileceğini veya savunma yerleri inşa edebileceğini, bunun da yeni saldırı yolları ile güvenli alanlar açacağını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu yapıyla oyundaki savaş stratejilerine dinamik bir yapı getireceğini aktaran firma, yeni dönemi nisan ayında gözler önüne sereceklerini aktarıyor ancak halen tam çıkış için herhangi bir tarih verilmiyor. Yeni dönemde kullanıcılar tarafından üretilen içerikleri de devreye alacaklarını duyuran Krafton, 2024 bitmeden önce çok daha farklı bir PUBG ile karşımıza çıkacak gibi görünüyor. PUBG, Mart 2017’de Steam üzerinden PC için piyasaya sürülmüş ve dünyanın en büyük oyunlarından birisi haline gelmişti. Türkiye’de de inanılmaz popüler olan yapım, daha sonra Fortnite’ın çok ciddi şekilde gerisinde kalmıştı.

PUBG Mobile haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş