Radikal değişim yolda; Yeni nesil Volkswagen Amarok cephesinden güncellenmiş detaylar

25 Mart 2021 16:10

Geçtiğimiz yılın yine mart ayında ilk render görseliyle görünen yeni Volkswagen Amarok, üretime yaklaşan güncel görüntüsüyle tekrar nabız verdi.

Bundan tam 1 yıl önce resmi kanattan paylaşılan render çizimleriyle ilk detaylarını almaya başladığımız yeni Volkswagen Amarok için çalışmalar sürüyor. Ford ile yapılan ticari araç ortaklığı kapsamında tıpkı Transporter’da olduğu gibi ortak altyapı felsefesinin üzerine inşa edilecek olan Amarok, bu vesileyle Ranger ile kuzen olacak. Aradan geçen uzun zaman diliminin ardından herhangi bir detayın paylaşılmamasıyla etkisini yitiren gelişmelere bugün bir ikincisi eklendi. Tekrar bir render görseliyle nabız veren Amarok’ta geçtiğimiz yıla göre tasarım bazında ufak revizyonların yapıldığı kolaylıkla ayırt edilebiliyor.

2020’de paylaşılan eski render


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Volkswagen Amarok için beklentiler

Paylaşılan tek karelik görsel yeni Amarok’un yine ön bölümdeki hatlarına odaklanıyor. 2020 yılında karşımıza çıkarılan tasarıma göre çok daha az radikal hatlar barındıran yeni çizgilerin, seri üretime daha uygun ve kabul edilebilir olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim tampon ve ızgara bölümdeki yerinde revizyonlar aracı konsept hatlarından sıyırarak son kullanıcıya ulaşması daha muhtemel bir yapıya taşıyor. Volkswagen’in gövde parçalarında daha agresif parçalar ve çizgiler kullanacak olması da Amarok’un modernlik yanında daha güçlü görünmesine de olanak tanıyacak. Ön bölümde konumlandırılan turuncu bölümlerin her iki render çalışmasında da korunuyor olmasıysa bunun seri üretim için de düşünüldüğünün ihtimalini artırıyor. Yeni nesille birlikte bir “Amarok R” versiyonu görme ihtimalimiz olduğunu da notlarımız arasında tutmaya devam ediyor. 2022 yılında üretime taşınması planlanan yeni Amarok, Ranger ile birlikte Ford’un Güney Afrika’daki tesislerinde üretilecek.

İlginizi çekebilir

Tüm merak edilenleriyle yeni Volkswagen Golf

Paylaş