Reality Pro öncesinde Meta Quest 3 VR başlık tanıtıldı

01 Haziran 2023 17:13

WWDC23 kapsamında tanıtılacak Apple Reality Pro karma gerçeklik başlığı öncesinde beklenen Meta Quest 3 VR başlık tanıtıldı.

İnanılmaz yüksek satış rakamlarına ulaşan Meta Quest 2 sanal gerçeklik başlığının yenisi Meta Quest 3, bugün Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından paylaşılan video ile beraber resmen tanıtıldı. 499 dolarlık bir fiyatı bulunan ürün, yapılan açıklamaya göre hemen gelmeyecek, ancak sonbahar döneminde elde edilebilir olacak. İçten dışa yapılan tasarım güncellemesi ile beraber yerini aldığı Quest 2’den yüzde 40 oranında daha ince ve aynı zamanda hafif olan ürün, bu sayede uzun kullanımda daha konforlu bir deneyim getiriyor. Bu detayı gerçekten çok önemli olan ürün, gücünü Qualcomm imzalı bir Snapdragon işlemciden alıyor ve bununla 2 kat oranında daha yüksek yerleşik grafik performansı sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mark Zuckerberg’in “şimdiye kadar ürettiğimiz en güçlü başlık” dediği model, bünyesinde keskin görüntüler sağlayan yüksek çözünürlüklü ekranlar taşıyor. Önündeki kameralar (Toplam dört adet) ve derinlik sensörüyle sanal ile gerçeği harmanlayan yani örneğin önünüzdeki bir masaya sanal oyun dünyaları getirebilen ürün, yenilenmiş kontrolcüleri ile daha fazla hissiyat getiriyor. Bu kontrolcüler taşıdıkları titreşim motorları ile sanal unsurlar ile olan etkileşimi daha önce hiç olmadığı kadar iyi şekilde hissetmenize imkan tanıyor. Daha fazla detayın 27 Eylül tarihinde verileceği aktarılan başlık için hazırlanan tanıtım videosu hemen aşağıda yer alıyor.

Meta Quest 3 detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş