Redmi A3 ile benzer POCO C61 modeli tanıtıldı

26 Mart 2024 15:42

Xiaomi, alt markası Redmi’yi ve aynı zamanda POCO’yu büyütmeye devam ediyor. Bugün Redmi A3 ile benzer POCO C61 modeli tanıtıldı.

POCO C61, konumuna göre fena görünmeyen damla çentikli bir seçenek ve gücünü Mediatek Helio G36 işlemciden alıyor. Üç farklı renkte tasarlanan telefon, 6,71-inç HD+ LCD ekran üzerine kuruluyor ve 4/6GB ile 64/128GB RAM + depolama seçenekleriyle geliyor. Ekranını Corning Gorilla Glass 3 ile koruyan temel ihtiyaçlara yönelik modelde 5 megapiksellik bir selfie kamerası bulunuyor. Arkada ise 8 megapiksellik bir geniş açı ana kamera (Yuvarlak yapıdaki kamera modülünde ayrıca bir yardımcı kamera ile flaş da yer alıyor) bizi karşılıyor. Kutusundan Android 14 ile çıkan telefonda, 10W şarj destekli 5.000 mAh bataryaya yer veriliyor. Parmak izi sensörü yanda olan C61, 3.5mm kulaklık girişini taşıyan nadir telefonlar arasında giriş yapıyor ve 90 dolardan başlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peki Redmi A3 neler sunuyordu? Hatırlamak adına damla çentikle hazırlanan telefon, özellikle arka tasarımıyla öne çıkıyor ve yuvarlak formda bir kamera modülü taşıyordu. Konumu gereği çerçeveleri kalın olan telefon, üç farklı renkte geliyor ve 3.5 mm kulaklık girişini eksik etmiyor. 5G desteğinin olmadığı belirtilen telefon, Android 13 Go işletim sistemi üzerine kuruluyor ve 6,7-inç’lik bir 90 Hz / 500 nit LCD ekranı merkeze alıyor.

Yüksek ihtimalle Türkiye pazarını da es geçmeyecek telefon, gücünü MediaTek imzalı Helio G36 işlemciden alıyor ve 5.000 mAh pil taşıyor. Parmak izi sensörü yanda olan telefonun önünde 5 megapiksellik bir selfie kamerası bulunuyor. Arkada ise 8 megapiksel geniş açı ile 0.08 megapiksellik yardımcı bir kameraya yer veriliyor. 90 dolarlık yurt dışı başlangıç fiyatı açıklanan Redmi A3, sadece temel ihtiyaçlara odaklanıyor.

POCO C61 yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş