Renault ve Volvo Group bir araya geldi, Flexis doğdu

04 Nisan 2024 09:14

Dev şirketler Renault ve Volvo Group bir araya geldi, direkt olarak elektrikli ticari araçlara odaklanan Flexis markası doğdu.

Avrupa’da elektrikli van pazarının 2030 yılına kadar ciddi şekilde büyümesi öngörülüyor, burada oluşacak büyük fırsatı değerlendirmek isteyen Renault ile Volvo Group, önemli bir adım attı ve Fransız nakliye şirketi CMA CGM Group ile güçlerini birleştirerek Flexis markasını oluşturdu. Bu yeni şirket aktarıldığı kadarıyla Renault’nun Fransa’daki Sandouville fabrikasında elektrikli ticari araçlar üretecek. Renault CEO’su Luca de Meo’nun “Ticari araçların Tesla’sı” açıklamasını yaptığı Flexis, direkt olarak modüler araçlar üzerine odaklanacak ve ileride fiyat-performans konusunda çok iddialı çözümler karşımıza çıkaracak. Bu arada Renault ile Volkswagen de elektrikli tarafta bir araya geliyor. Renault kısa süre önce Volkswagen ile Avrupa pazarı için ufak boyutlu bir elektrikli otomobil üretmek üzere görüşmeler yaptığını resmi olarak doğruladı. Eğer bu görüşmeler beklendiği gibi sonuçlanırsa karşımıza bütçe dostu bir elektrikli çıkacak, bu araç inanılmaz uygun fiyatlı Çinli araçlara karşı önemli bir alternatif ya da başka bir deyişle rakip olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu konuda konuşan Renault CEO’su Luca de Meo, “Katılmak isteyen herkese kapım açık. Üretim kapasitem var. Platformum var. Bunu nasıl yapacağımı biliyorum.” açıklamasını da yaptı yani sürece başka isimlerin dahil olabileceğine de işaret etti. 15 bin euro seviyesinde ya da altında bir tamamen elektrikli ile Avrupa pazarında büyük ses getirme şansı bulunan Renault ve Volkswagen, bildiğimiz kadarıyla Çin pazarında da büyük ortaklıklar kuruyor (Çünkü Avrupalı her otomobil üreticisi devasa Çin pazarında pay almak istiyor) ve hatta Çinli firmalara yardımcı oluyor.

Luca de Meo geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama kapsamında da Çinli araçlara karşı birleşme çağrısı yapmıştı. Luca de Meo, Çin’den gelen çok uygun fiyatlı elektrikli araçlarla mücadele edecek ucuz araçlar üretmek için Avrupa’da Airbus tarzı bir birleşimin oluşturulması çağrısını yaptı. Aktarıldığı kadarıyla Airbus 2000 yılında Avrupalı havacılık ve uzay şirketleri arasında bir ortak girişim halini aldı. Boeing gibi büyük Amerikan şirketlerine karşı rekabet etmesi için kurulan ve Avrupa hükümetleri tarafından desteklenen Airbus’ı otomobil pazarında örnek almaları gerektiğini belirten Renault CEO’su Luca de Meo, “Bu duruma çözüm bulmak için yaratıcı olmamız gerekiyor” cümlesini de kurdu.

Renault haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş