Resmi açıklama geldi; Fiat Egea için gelecek planlaması belli oldu

01 Mart 2023 20:47

TOFAŞ cephesinde bir süredir merak edilen Fiat Egea ve Doblo’nun geleceği için nihayet Stellantis Grubu’ndan resmi kararlar açıklandı.

Fiat-Chrysler ve PSA gibi iki önemli ismin bir araya gelmesiyle doğan Stellantis Grubu, hayata geçirildiği ilk günden itibaren radikal ve bir o kadar da önemli adımları hayata geçiriyor. Markaların ortaklıklarının yanında yeniden yapılanmalarıyla ilgili kademeli olarak atılan adım sürecinde, işin Türkiye’yi ilgilendiren kısmı için nihayet resmi açıklama yapıldı. TOFAŞ tarafından üretimi gerçekleştirilen Egea ve Doblo gibi çok önemli üyelerin kaderini doğrudan etkileyecek olan bu kararla, grubun yakın vade planları da resmiyet kazanmış oldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fiat Egea ve Doblo için net tarih verildi

Yeni nesil Doblo üretiminin Türkiye’den alınıp İspanya’daki tesislerde üretilme kararının ardından gözlerin çevrildiği Bursa’daki fabrikanın, Temmuz 2023’e kadar mevcut versiyonu üretmeye devam edeceği açıklandı. Fiat Egea için ise 2025 yılına kadar halihazırsa satışla olan ürün gamının kesintisiz üretimine devam kararı alındığı açıklandı. Stellantis’in duyurduğu olanlama kapsamında, 2025 yılı başından itibaren ise yepyeni platforma geçiş yapacak ve bu platformun üretimini de TOFAŞ’a tahsis edilmesi de hayati. Toplamda beş marka için planlanan hem orta boy hafif ticari araç hem de binek otomobil versiyonları olan yeni “K0” üretimi, bu kapsamda Bursa’ya emanet edilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Stellantis ile Koç Holding arasında anlaşma imzalandı

Bugün imzalanan ve kararlarını gördüğümüz yeni stratejik anlaşma ile Tofaş’ın, Stellantis Türkiye dağıtım şirketi Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin sermayesinin tamamını satın aldığı açıklandı. Bu hamle ile birlikte Alfa Romeo, Fiat, Citroën, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel ve Peugeot olmak üzere Türkiye’de dağıtıma sunulan tüm Stellantis markaları Tofaş tarafından dağıtılacak.

Stellantis CEO’sundan açıklama

Hayata geçirilen bu önemli anlaşmayla ilgili Stellantis CEO’su Carlos Tavares açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin grup için uzun vadeli stratejik planlarda hayati rol üstlendiğini ifade eden Tavares; “Koç ile ortaklığımızı derinleştirmek sinerji yaratacak, değeri artıracak ve tüm segmentlerdeki Stellantis markaları için pazar potansiyelini büyütecektir. Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Tofaş ortak girişimimiz, önemli üretim ve Ar-Ge merkezlerimizden biridir. Türkiye’nin karşı karşıya olduğu mevcut acı verici süreçte, sürdürülebilir bir geleceği umutla ve dayanıklıkla yeniden inşa etme kapasitesini dünyaya gösteren bir ülkede liderlik rolümüzü 50 yılı aşkın geçmişimizin ötesine taşıyacağı için bu anlaşma üzerinde çalışan ekiplere en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Paylaş