Ruslardan çılgın proje; su üstünde giden otomobil gerçek mi oluyor?

04 Temmuz 2018 19:00

Son dönemlerin en dikkat çeken projelerinden birisi olmaya aday olan su üstünde giden otomobil, Rus ekibe göre imkansız değil.

James Bond filmlerinin akıllarımızda kalan pek çok sahnesi var. Hemen her film kendine has bir macera ile bizi kendine çekmekte. Tabi ki bu kült serinin maceraları kadar otomobilleri de ayrı bir ilgiyi hak ediyor. Aston Martin‘in ana karakter olarak baskın olduğu James Bond evreninde Lotus‘un da rolü azımsanmamalı. Nereden Nereye serimizde de konuk ettiğimiz Esprit’in, 1977 yapımı “Beni Seven Casus” filminde suyun altına dalışı bugün meraklılarının hala aklında. Aslında suyun üstüne ve altında giden bir otomobil hayali aslında uzun bir süredir akılları kurcalayan bir durum. Günümüzde uçan otomobillerin konuşuluyor olması da bu gibi fantezilerin tekrar gündeme gelmesi hatta denenmesine yardımcı oluyor. Rusya merkezli olarak hayata geçen Yagalet isimli girişim ilk olarak geçtiğimiz yıl adından söz ettirdi. Roadster formunda bir konsept projeden detaylar veren marka, aradan geçen zaman diliminin ardından su üzerinde gideceği öne sürülen yeni bir projeyi hayata geçirmek konusunda fazlasıyla istekli.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik detaylar ortada yok

Prototype 2.0 adıyla karşımıza çıkan bu yeni projenin teknik detaylarıyla ilgili henüz elimizde net bir bilgi yok. Yagalet ekibi aracı su üzerinde götürecek sistemin çalışma prensibiyle alakalı da maalesef bilgi vermekten kaçınıyor. Şirkete göre böyle bir araç inşa etmek, uçuş lisansı gerektiren diğer araçlardan ziyade daha kolay bir kullanıma da olanak sağlıyor. İstenildiğinde standart bir otomobil olarak da kullanılabilen modelle ilgili merak edilen tüm detayların kısa süre içerisinde açıklanacağı da yetkililer tarafından dile getiriliyor. Rusya’dan doğan bu ilginç girişimin iddiasını kanıtlayıp kanıtlayamayacağını önümüzdeki günler gösterecek.

Paylaş