Rusya tarafından yok edilen dünyanın en büyük uçağı Microsoft Flight Simulator içerisine geldi

03 Mart 2023 08:53

Rusya’nın Ukrayna tarafına saldırıları sonrasında dünyanın en büyük uçağı da yok edilmişti. Bu uçak artık Microsoft Flight Simulator içinde.

Dünyanın en büyük uçağı olarak geçen Ukrayna’nın elindeki Antonov An-225, geçtiğimiz yıl Rusya’nın yaptığı saldırılar sonrasında Gostomel Havalimanı içerisindeki diğer askeri unsurlar ile beraber üzücü şekilde yok edilmişti. Kargo taşımacılığı için kullanılan bu dev hava aracı, altı jet motoru ve sayısız tekerleği ile herkesi kendisine hayran bırakıyordu. Mriya olarak geçen uçağın yok edilmesi ilk aşamada bir söylenti olarak ortada dolanıyordu. Ancak daha sonra Gostomel Havalimanı içerisinden gelen aşağıdaki video üzücü gerçeği netleştirmişti. 84 metre uzunluğu ve 88 metre kanat açıklığı bulunan dünyanın en büyük uçağı, tek başına 285.000 kg ağırlığa sahipti ve çok önemli görevlerde aktif olarak yer almıştı. Uçak bugün yeniden gündeme geldi çünkü Microsoft Flight Simulator oyunu içerisinde getirildi. Oyun içindeki marketten 20 dolara satın alınabilen ve aktif olarak uçurulabilen uçak, şu an PC için çıktı fakat ay sonunda Xbox tarafında da elde edilebilir olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aktarıldığı kadarıyla ikinci bir Mriya üzerinde çalışılıyordu ancak bu uçak hiçbir zaman tamamlanamadı. Rusya tarafından vurulan ilk Mriya’nın parçaları ve tamamlanmamış uçak gövdesinden parçalar kullanılarak bu ikinci uçağın artık gerçekten inşa edilmesi planlanıyor. Projenin 500 milyon doların üzerinde bir maliyete sahip olması bekleniyor ve buna destek olmak amacıyla Microsoft Flight Simulator içerisindeki 20 dolarlık Mriya alımlarından elde edilen gelirinin direkt olarak Antonov Corporation‘a aktarılacağı açıklanıyor.

Rusya’nın Ukrayna işgali sırasında hem Ukrayna ordusundan hem de Rusya ordusundan çok sayıda savaş uçağı, helikopter ve tank gibi askeri araç yok edildi. Saldırılarda ayrıca binlerce insan hayatını kaybetti, kaybetmeye de devam ediyor. Hep söylediğimiz gibi savaşların hiçbir zaman galipleri ya da herhangi bir ülkeye getirdiği hiçbir faydası bulunmuyor. Geçmişteki kötü tecrübelere rağmen bir türlü ders alınmıyor olması çok ama çok üzücü görünüyor. Rusya en son yaptığı açıklamalar kapsamında saldırıları sürdüreceklerini belirtiyor.

Dünyanın en büyük uçağı ve başına gelen üzücü son yanında bu da ilginizi çekebilir: Çok ses getiren yarı insansı robot Ameca

Paylaş