Sahibinden satılık “az pişmiş” Lamborghini Aventador SV Roadster

12 Şubat 2018 17:30

Açık artırma usulüyle satışa çıkartılan Lamborghini Aventador SV Roadster, kullanılamaz halde olmasına rağmen yeniden doğuş meraklıları için ilgi çekici olabilir.

Lamborghini’nin on iki silindir genetiğinin temsil sen son jenerasyon isimlerden Aventador, bu bayrağı günümüzde de yeni versiyonuyla taşımaya devam ediyor. Coupe versiyonun yanı sıra Roadster ile yedi yıllık bir macerayı geride bırakan model, karşımıza çıktığı ilk andan itibaren Veneno ile birlikte en agresif Lambo tasarımlarından kabul edilmekte. Şu anda sizlerle paylaşmakta olduğumuz 2015 Lamborghini Aventador SV Roadster ise, muhtemelen bu zamana kadar gördükleriniz arasında en “ateşlisi” olacak. Geçirdiği bir kaza sonucu kullanılamaz hale gelen bu örnek, açık artırma usulüyle yeni sahibi beklerden, beraberinde çok daha fazla para harcatma garantisini de getiriyor.

Beklentiler yüksek

İlk tanıtıldığında yaklaşık 530.000 dolar gibi bir etiket fiyatı bulunan Aventador SV Roadster, kardeşi olan coupe ile motor paylaşımı yapıyor. Kaputunun altındaki 6,5 litrelik V12‘lik makine ile 700 beygire yakın güce sahip olan araç 0’dan 100’e 2,9 saniyede çıkarken, maksimumda 350 km/s hıza erişiyor. Tabi ki bahsettiğimiz bu değerleri sağlam haliyle yapabilen Aventador SV Roadster’ın motor bölümünün tamamı yanmış olan bu örneğinin şu an çekiciden başka bir şansı yok. Amerika’nın Florida eyaletinde satışa sunulan aracın bu haliyle bile 50.000 doların üzerinde bir fiyatla alıcı bulabileceği söyleniyor. Önümüzdeki günlerde sona erecek olan teklif artırma sürecinin sonunda net rakamın nerelere kadar çıkacağı ise merak konusu.

Paylaş