Şahit olanlar hayran kaldı; Mercedes’in “konuşan far teknolojisi” nasıl çalışıyor? [Video]

20 Ağustos 2018 13:00

Yaklaşık beş ay önce tanıtımı gerçekleştirilen Mercedes imzalı far teknolojisi, ilk kez görenlerin büyük ilgisini çekmeyi başardı.

Girişim niteliğinde markaların piyasada günde getirdiği bazı noktalar, otomobil dünyasının geleceği için ciddi anlamda oyun değiştirici nitelik taşıyor. “Konuşan otomobil” olarak nitelendirilen gösterimi yapılan birkaç teknolojik proje de bunların başında gelmekte. Yola yapılan aydınlatmalı grafiklerle yayalara “Geç” veya “Dur” gibi mesajlar ileten bu sistemlerin gösterimi, “geleceğin otomobili” kalıbıyla da fazlasıyla özdeşleşti. Mercedes’in Maybach ortaklığıyla geçtiğimiz Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilediği “Digital Lightteknolojisi, bu bölümde gelinen noktanın önemli örneklerinden birisi oldu. Araçların far grubu üzerinden asfalta aktarılabilen her türlü mesajla yayaları uyaran sistem, değişen yol koşullarını sürücüye yansıtmasıyla fark yarattı. Kağıt üzerinde bile fazlasıyla heyecan verici olan bu teknoloji gerçek dünyada görmek de bir o kadar keyifli oldu.

Güvenli sürüşte temel rollerden olabilir

HD LED far teknolojisinin altyapısı üzerine kurulan bu ilgi çekici özelliğini S-Serisi ile asfalt üzerinde karşımıza çıkartan Mercedes, yazı ve her türlü şekilden faydalanabiliyor. Sistem içerisine entegre edilmiş bir milyonun üzerindeki mikro yansıtıcının, aynı anda gerçekleştirdiği birliktelik de en az LED farlar kadar önemli. 2 megapiksellik çözünürlükle yola aktarılan yazı ve sembolleri ilk kez gerçek dünyada şahit olanların tepkileri de görülmeye değerdi. Temelinde güvenlik odaklı geliştirilen bu teknolojinin yaygın kullanımının olacağı dönemlerde çok daha farklı ve pratik şekilde işlevlere sahip olmaması için de hiçbir neden yok Sözü fazla uzatmadan sizleri bu keyifli deneyim videosuyla baş başa bırakalım.

Paylaş