OpenAI şirketinin başındaki isim Sam Altman, ChatGPT’nin kullanıcıların tüm yaşadıklarını kayıt altına almasını istiyor.
Katıldığı bir etkinlikte OpenAI CEO’su Sam Altman’a, “ChatGPT nasıl daha kişisel hâle getirilebilir?” sorusu yöneltildi. Altman, buna cevap olarak ChatGPT’nin bir kişinin hayatındaki her şeyi belgelemesini ve hatırlamasını istediğini söyledi. Bunun için kişilerin tüm hayatlarını içine aktarabilecekleri, trilyon token’lık bağlama sahip küçük bir muhakeme (akıl yürütme) yetenekli model yaratılabileceğine değinen Altman, ek olarak şunları aktardı: “Bu model, tüm kişisel bağlamınız üzerinden akıl yürütebilir ve bunu verimli bir şekilde yapabilir. Hayatınız boyunca yaptığınız her konuşma, okuduğunuz her kitap, okuduğunuz her e-posta veya baktığınız her şey orada olur; ayrıca diğer kaynaklardan gelen verilerinizden de yararlanılır. Yaşadıklarınız, oluşturulan bu bağlama sürekli olarak eklenmeye devam eder.” ChatGPT’nin geleceği için büyük bir vizyon ortaya koyan Altman, ChatGPT’yi hayatın merkezine koymak, hayatın kendisi yapmak istiyor. Bu fikir bazı kişilerce heyecan verici, bazıları tarafından ise oldukça korkutucu olarak değerlendiriliyor. ChatGPT sisteminde halihazırda bir hafıza özelliği sunuluyor, ancak mevcut altyapı henüz temel seviyede çalışıyor.
ChatGPT için en son faydalı bir güncelleme gündeme gelmişti. Yayınlanan güncelleme sayesinde kullanıcılar artık derin araştırma raporlarını PDF formatında dışa aktarabiliyor. OpenAI’ın açıklamasına göre hazırlanan PDF dosyalarına düzenli bir şekilde fotoğraflar ve tablolar da dahil ediliyor. “PDF olarak kaydet” butonunun hem yeni hem de eski raporlar için çalıştığı belirtiliyor. Derin araştırma sistemi geçtiğimiz hafta da GitHub entegrasyonuyla gündeme gelmişti. ChatGPT Plus, Pro ve Team kullanıcıları için beta testlerine başlanan bu özellik sayesinde kullanıcılar, ChatGPT’nin belirli kod depolarına erişim sağlayarak detaylı araştırma yapmasını ve raporlar sunmasını sağlayabiliyor. Aşağıdaki videoda gözler önüne serilen altyapı, birçok geliştiriciye ciddi zaman kazandırabilir.
OpenAI, geçtiğimiz ay GPT-4o modelinde hem zekâyı hem de kişiliği geliştiren bir güncelleme yayınlamıştı. Bu güncelleme sonrasında ChatGPT’nin verdiği bazı cevaplar tepki çekmeye başlamıştı. Kullanıcılar, güncelleme sonrasında sohbet botunun aşırı derecede samimiyetsiz övgüler göndermeye, aşırı yalakalık yapmaya, son derece pohpohlayıcı cevaplar vermeye ve bazı tehlikeli/yanlış durumlara karşı aşırı hoşgörülü olmaya başladığını gördü. Bu durumdan hoşlanmayan ve aynı zamanda gelen tepkileri de gören şirket, gönderilen son model güncellemesini geri çektiklerini duyurdu. Bu konuda yaptığı son açıklamada, “Model kişiliğine yönelik ek düzeltmeler üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda önümüzdeki günlerde yeni bilgiler paylaşacağız.” diyen Sam Altman, durumu X hesabından açıkça kabul etmişti.
Bundan önce kötü bir hata ses getirmişti. OpenAI, ChatGPT’nin reşit olmayanlarla cinsel içerikli konuşmalar yapmasına neden olan hatasını düzelttiklerini bildirdi. Bu durum TechCrunch tarafından yapılan testler sonrasında ortaya çıktı. 18 yaşından küçük olduğu belirtilen kişilerle cinsel içerikli konuşmalar yapabildiği tespit edilen ChatGPT’nin bu önemli sorunu gönderilen güncelleme ile çözüldü. Bu duruma istenmeyen bir hatanın neden olduğunu belirten OpenAI, gelişmeyle alakalı olarak yaptığı resmi açıklamada, “Genç kullanıcıların korunması en önemli önceliğimizdir.” dedi.