Samsung, çalışanları üzerindeki baskıyı artırmaya başladı

05 Aralık 2023 15:36

Samsung, gelen bilgilere göre düşen gelirler nedeniyle çalışanları üzerindeki baskıyı artırmaya başlamış durumda.

Samsung son dönemde maddi açıdan çok iyi zamanlardan geçmiyor. 2023’ün zor geçeceğini uzun süre önce kabul eden ve yeni yıla girmeye çok az bir süre kalmışken olumsuz durumları toparlamak isteyen firma, bu bağlamda şirket içi iş disiplinini de güçlendirmek istiyor. Güney Kore’den gelen son bilgilere göre firma özellikle kayıpları gerçekten çok ciddi oranda artan Device Solution (DS) departmanı (Çip/ bellek / donanımsal temel çözümler üretiyorlar) özelinde işleri sıkılaştırıyor. Samsung söylendiği kadarıyla çalışanlardan meslektaşları, yöneticileri veya diğer ekip üyelerinin görevlerini ihmal etmeleri halinde bunu bildirmelerini istiyor. Başkalarını bildiren çalışanların isimlerinin açıklanmayacağı konusunda herkese güvence verdiği belirtilen ve bu konuda şirket içinde çok tepki toplayan Samsung, çalışırken oyun oynamanın tamamen ortadan kaldırılmasını istiyor, atılan bu adımların genç çalışanlardan üstlerine yönelik şikayetler sonrasında devreye alındığı belirtiliyor. Cinsel taciz konusuna da ağırlık verdiği söylenen şirketin, bunlara ek olarak çalışan performansını değerlendirme konusunda da değişikliğe gittiği belirtiliyor. Yeni dönemde düşük performans göstermenin, maaşların düşürülmesine ya da maaş zamlarının dondurulmasına yol açabileceği söyleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung bundan önce bir işlemci haberiyle gündeme gelmişti. Şirket biliyorsunuz uzun zamandır Exynos adını verdiği mobil işlemcileriyle hayatımızda yer alıyor. Hazırladığı Exynos işlemciler rakibi olduğu Snapdragon işlemcilere oranla her zaman bir seviye geride kalan ve bu konuda yıllardır çok eleştiriler alan şirket, en son oluşan olumsuz görüşü kırmak adına önümüzdeki dönemde Exynos’u kaldırarak “Dream Chip” adına geçiş yapabilir haberiyle ses getirmişti. Daha sonra ise bu resmi olarak yalanlanmış, Exynos adının kullanılmaya devam edileceği belirtilmişti.

Şirketi bu konuda en son gündeme getiren ise maliyetler oldu. Aktarıldığı kadarıyla şirketin 2023 yılında akıllı telefon işlemcilerine yani büyük oranda Snapdragon işlemciler üzerinden Qualcomm’a ödediği para 7 milyar dolara yaklaştı. Bunun 2019’a oranla tam yüzde 204’lük bir artış anlamına geldiği aktarılıyor, bu firma için elbette çok hoş görünmüyor. Maliyetleriyle beraber elbette satışları da artan ancak yine de dış masrafı hatırı sayılır oranda yüksek olan firma, bu yüzden halen Exynos işlemcileri masada tutmaya yani geliştirmeye devam ediyor.

Samsung haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle

Paylaş