Samsung’dan “telefonlara hız katan” Android Pie ve One UI temelli yeni özellik

20 Kasım 2018 21:00

Samsung, Android Pie temelli yeni arayüz yapısı One UI ile kullanıcılara faydalı bir özelliği çok daha görünür şekilde sunmaya hazırlanıyor.

Samsung tarafından yeni tanıtılan yeni arayüz yapısı One UI, bildiğimiz kadarıyla Galaxy S8, S8+, S9, S9+, Galaxy Note 8 ve Galaxy Note 9 modellerine geliyor. Burada önceliği Galaxy S9, S9+ ve Galaxy Note 9’a veren firma, yeni dönemde kullanışlı bir değişiklik yapıyor. Beta sürümlerde göründüğü kadarıyla artık yeni arayüz içerisinde bir “animasyonları azalt” seçeneği yer alıyor. Daha önce geliştirici menüsünde sunulan bu özellik, artık arayüzün daha görünür bir bölümünde yer alıyor. Bu özellik aktif edildiği zaman telefon birçok animasyonu kapatıyor ve böylelikle genel kullanım daha seri hale geliyor. Performansı artırmayan bu özellik, sadece arayüzü daha hızlı hale getiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung, Android Pie temelli One UI ile kullanışlı bir dönem başlatıyor

One UI, üzerinde uzun zamandır çalışılan bir arayüz yapısı. Katlanabilir telefonlar odağında hazırlan bu arayüz, çok daha sade bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Büyük ekranların getirdiği zorluklara özel hazırlanan bu arayüz, bu açıdan birçok önemli içeriği ekranın üzerinde değil daha kolay erişilen orta ve alt bölümüne topluyor. Yuvarlatılmış tasarım öğeleriyle donatılan One UI, oldukça temiz görünüyor.

İlginizi Çekebilir

Şirketin dikkat çeken karma gerçeklik başlığı

Paylaş